Читај ми!

Гоцић: Надам се да ћемо предстојеће две утакмице одиграти на највишем могућем нивоу

Тренер ватерполиста Новог Београда Живко Гоцић уочи полуфинала Фајнал фора Лиге шампиона против Ференцвароша анализирао је игру супарника и истакао да очекује максималан ангажман свог тима упркос великом изазову који је пред њима.

Ватерполисти Новог Београда играће у среду од 21 сат на Малти против мађарског Ференцвароша у полуфиналу Ф4 Лиге шампиона. У првом полуфиналу од 19 часова састаће се Про Реко и Олимпијакос, а тренер Новог Београда очекује од свог тима да ће пружити максимум.

“Све четири екипе које учествују на Финалном турниру су заиста врхунске и свака има своје озбиљне адуте. Надам се да ћемо предстојеће две утакмице одиграти на највишем могућем нивоу што би могло да нас доведе до још једног трофеја.“, изјавио је Живко Гоцић

Ватерполисти Новог Београда ће трећу годину заредом учествовати на Завршном турниру Лиге шампиона, а Гоцић је укратко анализирао стил игре супарника.

"Што се конкретно тиче екипе Ференцвароша њихово најјаче оружје је то што гаје стил, који последњих година гаји и репрезентација Мађарске, где врло често играју без класичног центра. То значи да на место другог центра улазе са свих позиција и на то морамо да одговоримо што је могуће боље. Такође, играју у јако високом ритму, а доста проблема противницима праве и у транзицији, поготово офанзивној. То су неке њихове главне карактеристике, поред наравно огромног индивидуалног квалитета који поседују и који не треба посебно истицати", рекао је Гоцић, пренео је званични сајт клуба.

Гоцић је нагласио да Ференцварош у својим редовима има велики број играча светског нивоа.

"Биће ту доста тактичких замисли, али ниједну утакмицу на завршном турниру неће одлучити тактика, већ боље расположење, већа мотивација или евентуално надахнуће код једног или два играча", констатовао је Гоцић.

Нови Београд ће на овом Ф4 бити ослабљен неиграњем српског репрезентативца Ђорђа Вучинића због повреде. Гоцић против Ференцвароша неће моћи да рачуна ни на Николу Јакшића због црвеног картона који је добио у последњем мечу четвртфиналне групе А против Про Река.

"Да не правимо филозофију ни од наше екипе ни од Ференцвароша, а играли смо доста утакмица и међусобно се врло добро познајемо. Тактике и имена играча на папиру не играју полуфинала и финала великих такмичења, већ срце, жеља и колико си спреман да даш себе да би остварио сан", истакао је капитен Новог Београда Филип Филиповић, који ће после овог Ф4 да заврши играчку каријеру.

Он је потом детаљније анализирао игру Ференцвароша.

"Знамо да је један од њихових најбољих играча Душан Мандић, да у својим редовима имају Денеша Варгу, голмана Фогела и да не именујем све врхунске ватерполисте, има их заиста прегршт. Међутим, још једном ћу поновити да имена не играју важне и велике утакмице, већ екипе. Ове године смо неколико пута доказали, а пре свега сами себи, да противник преко пута није толико релевантан уколико смо ми на нивоу. Ако смо ми на нашем максимуму мислим да можемо да добијемо сваког ривала", закључио је Филиповић.

петак, 21. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије