Читај ми!

Филип Филиповић уочи Фајнал-фора: Верујем у ове момке и људе у клубу

Ватерполиста Новог Београда Филип Филиповић изјавио је уочи Фајнал-фора Лиге шампиона да верује у своју екипу и људе у клубу. Нови Београд ће у полуфиналу 5. јуна од 21.00 играти на Малти против мађарског Ференцвароша, док се у другом полуфиналу састају Олимпијакос и Про Реко.

После три освојена трофеја ове године ватерполисти Новог Београда крећу у поход на једини који им недостаје у клупским витринама - пехар намењен победнику Лиге шампиона.

Новобеограђани су у претходне две сезоне играли финале, оба пута су изгубили од Про Река.

На завршном турниру Лиге шампиона каријеру ће се завршити Филип Филиповић, један од најбољих ватерполиста света свих времена.

"Заиста живимо за све ово последњих неколико месеци и мислим да се то и те како види, пре свега у одлучујућим утакмицама. Верујем у ове момке и људе у клубу који су око нас сваког дана, а ова три трофеја нам дају за право да се надамо успеху и на Малти. Шта ће бити, нема потребе тиме да се оптерећујемо сада, али оно што је најважније је да смо сви здрави и надам се да ће тако и остати. Знамо шта нас чека, зато идемо утакмицу по утакмицу, а формула је проста. Имамо још само два корака да урадимо нешто што вероватно ниједан клуб у историји ватерпола није урадио", изјавио је Филиповић на конфернцији за медије.

Нови Београд је прошле недеље одбранио титулу шампиона Србије, стигао до трећег узастопног пехара намењеног прваку државе без изгубљене утакмице.

"Много сам срећан јер сам у прилици да будем тренер овим играчима. И када није лако, иако са стране можда изгледа да јесте, ови момци су ове године када је било најпотребније показали да су прави и да су прављени од веома чврстог материјала. Зато хвала играчима на свему, али и велика захвлност мом стручном штабу који је са мном у контакту буквално 24 сата дневно", рекао је тренер Новог Београда Живко Гоцић.

Он је посебно нагласио да је екипа у правом тренутку стигла до оптималне форме.

"Добро смо радили претходних неколико дана у Херцег Новом. Брусили смо форму, трудили се да је подигнемо на још виши ниво. Очекују нас још две утакмице, које ће бити круна ове сезоне. Ове такмичарске године ми можда нисмо у свакој утакмици изгледали најбоље, али смо успели сваки пут када је било најпотребније да будемо на највишем могућем нивоу. Сигуран сам да ћемо у среду против Ференцвароша дати више од 100 одсто својих могућности како бисмо се нашли у финалу. Да ли ће бити тако, о томе ће одлучивати много фактора, али знам да уколико моји момци буду изгледали као до сада, да је много тешко играти против нас. Као екипа смо тога свесни и са тим размишљањем идемо на Малту", рекао је Гоцић.

Директор Новог Београда Слободан Соро, честитао је играчима и стручном штабу на свим досадашњим успесима.

"Велико ми је задовољство што сам део овог клуба. Ове сезоне освојили смо три трофеја и већ трећи пут се окупљамо са пехарима који нас окужују. Надам се да ћемо још једном бити у прилици до до краја сезоне да се сретнемо са истом сценографијом. Сезона је заиста била лепа, без додатног стреса и тешких ситуација које су се дешавале раније. Та нека стабилност која се ове сезоне показала у резултатима на крају је доказана кроз ова три трофеја. Ако уђемо у финале надам се да можемо да одемо и корак даље. Нисмо се задовољили са ова три пехара. Знамо како је ова екипа прављена и које су амбиције клуба, изјавио је Соро.

Фајнал-фор Лиге шампиона игра се на Малти од петог до седмог јуна.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије