Читај ми!

ПВК Будућност: Хулигани напали наше млађе чланове, теже повређен репрезентативац

Пливачки ватерполо клуб Будућност саопштио је да су хулигани у близини градских базена у Подгорици напали групу њихових чланова у млађим категоријама и да је један од играча задобио теже повреде.

Из Будућности додају да је до напада дошло у уторак након што је група ватерполиста завршила тренинг.

"У том тренутку нападнути су од стране више непознатих лица која су на главама имала фантомке, у рукама мачете и бејзбол палице", нагласили су из клуба.

У наставку се наводи да је озбиљне повреде задобио и један од ватерполо репрезентативаца млађих категорија Црне Горе.

"Освојио је сребрну медаљу на Европском првенству прошле године у Подгорици, стипендиста је Министарства спорта и младих и особа коју у овом клубу красе све оне особине које красе врхунске спортисте - изузетно је миран, васпитан, одан, радан, добар друг и одличан ђак", навели су из подгоричког клуба.

Будућност је у саопштењу замолила медије да све објаве како би се утицало на цело друштво које, како кажу, мора стати на пут сваком облику агресивног понашања које име за циљ намерно повређивање и наношења бола другим особама, било психичког или физичког.

"Да израде смернице и начин подршке и обезбеде заштиту од насиља. Да престанемо да размишљамо да ли наша деца имају у свом окружењу неког насилника који покушава над њима да има моћ. Да овакав вид физичког насиља може да доведе чак и до уништења спортске образовне или сваке друге каријере. Не дозволимо да нам насиље прекида исправан пут којим нам иду деца", истакли су.

У закључку се наводи да је случај пријављен полицији.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије