Читај ми!

Последњи дан Светског првенства у Дохи – Србија против Грчке за пето место између мечева за медаље (14.00,РТС2)

Ватерполисти Србије против Грчке од 14.00 играју меч за пето место на Светском првенству у Дохи. На почетку завршног дана се за бронзу боре Шпанија и Француска од 9.30, док је велико финале између Хрватске и Италије у 15.30 часова. Дуел за петo место и финале можете да пратите путем директног преноса на РТС2.

Последњи дан Светског првенства у Дохи – Србија против Грчке за пето место између мечева за медаље (14.00,РТС2) Последњи дан Светског првенства у Дохи – Србија против Грчке за пето место између мечева за медаље (14.00,РТС2)

После пораза у тесној завршници од Хрватске у четвртфиналу, Србија је добро одговорила слављем над Мађарском 11:10 у првом сусрету разигравања за пласман од 5. до 8. места. Пресудила је одбрана Радослава Филиповића у последњем нападу Мађарске, којом је спречено да победника одлучују петерци.

У претходна три сусрета на велиим ткамичењима, Грчка је завршавала дуеле са Србијом као победник. Најзначајнији је тријумф у полуфиналу Светског првенства у Фукуоки 2023, кад су нас зауставили убедљивом игром са 13:7. Грци су потом поражени у финалу од Мађарске после петераца. Претходно су савладали „делфине“ у групној фази Светског купа 16:14, а последњи сусрет на Европском првенству завршили су тријумфално 14:12 у разигравању од 5. до 8. места.

У саставу Хелена су играчи Новог Београда Димитрос Влахопулос и Димитрос Скубакис.

Шпанија за континуитет, Француска за историју

Шпанија и Француска играју први сусрет дана од 9.30 по нашем времену. Борба за бронзу између европског првака и најпријатнијег изненађења турнира. Десета медаља на светским првенствима ће бити око врата Шпанаца у случају победе, трећа бронза. Тако би дошли до треће бронзе и поновили успех са претходног првенства у Фукуоки, где су били бољи од Србије и наставили би низ од четири светска првенства са медаљом. Французима је ово први пут да су међу четири најбоља тима на планети, самим тим је то велика награда за улагања у ватерполо пред Олимпијске игре у Паризу.

Након тог дуела се сусрету Црна Гора и сада већ бивши бранилац титуле Мађарска, затим следи сусрет Србија-Грка и велико финале.

Италија у борби за пето злато и прекид лошег низа против Хрватске

 Тамо су Хрватска и Италија. Занимљиво да се ове две велике ватерполо нације никад нису среле у финалима Светског првенства. Што се тиче борбе за медаље, Хрвати су славили над "Азурима“ 2013. у Барселони у сусрету за бронзу.

На Европским првенствима су играли финале 2010. у Загребу, кад је домаћин дошао до првог трофеја првака "старог континента". Две године касније су се исте селекције нашче у финалу Олимпијских игара у Лондону, победник је био идентичан.

Врло лако се може закључити да Италијанима не иде против Хрватске у дуелима за медаље. Финале против европског вицешампиона је најбоља могућа прилика да прекину тај негативни низ. Италија би се вратила на трон после 2019. године са петим златом, Хрватска би се домогла трећег.

Утакмицу за пето место Србија-Грчка (14.00) и финале Хрватска-Италија (15.30) биће преношени директно на РТС2.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво