Директор ВК Партизан Куљача: Затварањем базена на Бањици будућност клуба угрожена, Шапић помогао решењу

Директор Ватрерполо клуба Партизан Никола Куљача изјавио је да је затварањем базена у спортском центру Бањица угрожена будућност тог клуба, а и ватерпола у Србији.

Како је нагласио, уколико мали базен не буде у функцији, будућност ВК Партизан, биће угрожена, јер неће моћи да се уписују нови полазници.

"Ми смо ове године примили сигурно 70, можда и 100, нових полазника у нашу школу ватерпола. То је један резултат на ком смо ми радили добре три године. Прошле године смо такође имали проблем са базеном, али је решен и ту смо изгубили неких 30 до 50 дечака. Ове године, за сада, деца остају. Тај мали, плићи базен је још оперативан, значи пун је воде, међутим вода се већ охладила и ми смо добили уверавања од градоначелника да ће се учинити све да тај базен буде у функцији", рекао је Куљача за Танјуг. 

Истакао је да је великим ангажовањем градоначелника Београда Александра Шапића, ВК Партизан добио термине по другим базенима у Београду што, како каже, за сада функционише. 

"Имао сам састанак са директорима свих спортских ценатара у Београду, чији је и власник град. Проблем спортског центра Вождовац је што је у власништву општине Вождовац, што значи да град још не располаже њим. Ја лично сматрам да сви спортски центри у Београду, посебно базени који су скупи за одржавање, треба да буду у власништву града. Сви директори су изашли у сусрет колико су могли", поручио је Куљача.

Каже да је ВК Партизан успео да "спакује" термине за први тим и настарију такмичарску екипу на базену Спортског центра "11. април", а да млађа категорија за сада тренира на Ташу. 

Спортски директор Пливачког клуба "11. април" Срђан Петровић, изјавио је данас за Танјуг да је затварањем базена у спортском центру Бањица начињена велика штета, јер је ПК "11. април" остао без вечерњих термина, што значи да сва деца која су тренирала у тим терминима више нису у могућности да долазе да пливају.

"Тренутно не знамо тачан број деце колико ће одустати, али велики број деце, између 150 и 200, није више у могућности. Нама су додељени неки други термини, од 15 часова, што је немогуће за децу која су млађа од 10, 11 година која морају да долазе у пратњи родитеља. Њима је то потпуно неизводљиво што због школских обавеза, што због обавеза родитеља, тако да неки термин пре 18 часова је неизводљив за ту децу", рекао је Петровић

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво