Читај ми!

Гоцић: Победа против Стеауе је наша обавеза

Ватерполисти Новог Београда у уторак од 19.45 на базену СЦ "11. април" дуелом против Стеауе започињу учешће у новој сезони Лиге шампиона, а тренер екипе Живко Гоцић је истакао да је победа против румунског клуба обавезна.

Новобеограђани су двоструки узастопни вицешампиони Старог континента, а ово им је трећа година заредом да се такмиче у елитном клупском европском такмичењу. Екипа тренера Живка Гоцића играће у А групи, а осим румунског представника ривали Новобеограђанима ће бити још италијанска Бреша и шпански Сабадељ.

Пред старт Лиге шампиона екипа Новог Београда је током протекле недеље завршила мини-припреме у Сплиту, заједно са екипом Јадрана.

"Тренутна форма је далеко од онога чему ми тежимо, али то никако не умањује нашу обавезу да у мечу против Стеауе забележимо победу", рекао је тренер Новог Београда Живко Гоцић и потом истакао: "Мислим да све осим нашег тријумфа не би смело да дође у питање. И поред чињенице да се налазимо у озбиљном тренажном процесу, уколико будемо пружили максимум, уверен сам да ћемо забележити победу. Позвао бих публику да дође на утакмицу, да нас подржи и гледа добар ватерполо. Почетак је Лиге шампиона, то је најбоље што овај спорт може да пружи, највиши ниво такмичења и зато се надам да ћемо имати лепу атсмоферу", рекао је Гоцић на конференцији за медије.

Нови Београд је у нову сезону ушао са знатно измењеним саставом, али Гоцић је задовољан како протиче процесс уигравања.

"Иде све у добром смеру. Оно што је добро је чињеница да су многи играчи који су дошли у клуб већ имали прилике да сарађују са мном. Са Филипом сам једну годину радио као тренер, а да не причам колико дуго смо били саиграчи. Оно што радимо није непознаница ни за једног нловог играча који је дошао, а оно што је јако важно је да су сви спремни и у конкуренцији за састав против Стеауе", закључио је Гоцић.

Капитен Новог Београда Филип Филиповић не крије да је његова екипа велики фаворит.

"Циљеви су јасни и сходно томе мислим да исход дуела са Стеауом не би требало да се доводи у питање". Оно што је за нас битније у овом тренутку је тренажни процес у ком се налазимо. Нема сумње да ће на отварању сезоне у Лиги шампиони сви играчи дати максимум и видећемо колико ће то бити довољно да одговоримо на све захтеве тренера Гоцића. Оно што нам остаје је да наставимо вредно да радимо ка зацртаном циљу", констатовао је Филиповић и позвао све љубитеље ватерпола да у што већем броју дођу на базен СЦ "11. април" и уживају у врхунској ватерполо представи.

Један од најбољих ватерполиста света свих времена истакао је на крају веома позитивне утиске о новом клубу.

"Мени је заиста задовољство да долазим на овај базен. Момци су сјајни, атмосфера је одлична и сви су веома мотивисани. Сваки тренинг користимо да се упознајемо и више уигравамо. Уживање је радити у овако позитивној енергији. Услови су, као што сви већ знају од првог дана од када је овај клуб почео да постоји, више него сјајни. Имамо све предуслове да направимо добар резултат, тако да је све до нас", констатовао је Филиповић.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара