Читај ми!

Бриљантне одбране Жоаа Педра донеле Новом Београду пласман у полуфинале Лиге шампиона

Ватерполисти Новог Београда савладали су екипу Олимпијакоса 13:11 и пласирали се у полуфинале завршног турнира Лиге шампиона који се одржава на пливалишту "11. април". Противник екипи Живка Гоцића у борби за финале биће шпанска Барселонета.

Другу годину заредом, ватерполисти Новог Београда играће у полуфиналу Лиге шампиона, пошто су у изузетном сусрету савладали грчки Олимпијакос 13:11.

Новобеограђани су на сунчаном пливалишту "11. април“ дошли до значајне предности већ у првој четвртини.

Одличан на голу домаће екипе био је Жоао Педро, Влахопулос је постигао два поготка, па Нови Београд на прву паузу одлази са предношћу од 4:2.

У другој деоници разиграо се Гранадос, који је головима одржавао вођство екипе Живка Гоцића

Ипак, преко Филиповића, Вамоша и Фуртулиса, гости из Пиреја на полувремену долазе до изједначења – 6:6.

Драшовић и Гранадос поново су донели Новом Београду два гола предности, али је јунак био Жоао Педро који је "зачарао“ своју мрежу, све до поготка Филипа Филиповића, који је смањио на 8:7.

Драшовић користи предност од играча више у базену и још једном доноси Новобеограђанима два гола предности пред улазак у последњу деоницу – 9:7.

Разменили су Рашовић и Папанастасију голове на старту последњих 8 минута, а онда је голман гостију и хрватски репрезентативац Марко Бијач постигао аутогол какав се ретко виђа на врхунском нивоу.

Потом је Гранадос био сигуран извођач петерца и Нови Београд је на четири и по минута пре краја стекао чак четири гола предности.

Када се чинило да је меч резултатски решен, Филиповић и Вамош постижу два брза поготка и смањују на 12:10.

У можда и кључном нападу, Гранадос постиже свој пети гол на мечу и славље на Новом Београду могло је да почне.

Нови Београд је на крају тријумфовао 13:11, па ће у полуфиналу играти против Барселонете (четвртак, 17.00), која је била боља од дубровачког Југа 11:9.

Гранадос је био најефикаснији у победничком тиму са пет погодака, док су у гостујућем саставу Филиповић и Вамош постигли по три. 

Голман Новог Београда Жоао Педро Фернандеш имао је чак 17 одбрана.

У другом полуфиналу (20.00) састаће се грчки Вуљагмени, који је био бољи од Бреше 11:10 и бранилац титуле Про Реко, који је лако изашао на крај са Ференцварошем 8:4.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво