Гоцић: Одлука о одстрањивању Мандића у интересу екипе и клуба

Одлука коју сам донео је искључиво у интересу екипе и клуба. Није било никаквог сукоба или било какве недисциплине, рекао је тренер ватерполиста Новог Београда Живко Гоцић поводом одстрањивања из тима капитена Душана Мандића на конференцији за медије која је одржана на базену Спортског центра “11. април“.

Стратег Новобеограђана је поручио да све то нема никакве везе са упирањем прста и сваљивањем кривице на једног човека, већ је једноставно одлука за коју сматра да је исправна, јер представља стручну процену и анилазу тренутног стања, форме и доприноса за екипу.

“Мандић неће бити у конкуренцији за тим. Тренутно је тако, а до када, то ћемо још видети“, истакао је Гоцић.

”Када сте тренер од вас се очекује да доносите одлуке. Некада те одлуке могу да буду јако тешке, а колико је ова одлука била тешка за мене ви вероватно не можете ни да претпоставите. Са Мандом сам играо дуго у репрезентацији, освојили смо много трофеја заједно.”

”Међутим, ми морамо да се окренемо оном што нам предстоји. У игри су још два трофеја и зато је неопходно да се вратимо раду, да будемо максимално фокусирани и да свој посао радимо на прави начин.“

Шеф стручног штаба Новог Београда је истакао да ће Мандић у клубу имати све услове за тренинг, а да ће одлуку о новом капитену тима донети до утакмице са Партизаном у Суперлиги Србије која је на програму у суботу од 20 часова.

После одлуке да у циљу заштите здравља Николе Јакшића и његове каријере у будућности не дозволи трофејном репрезентативцу да игра за национални тим у квалификацијама за Светски куп, већ се максимално посвети тренингу, преко потребној физичкој припреми и потпуном опоравку, Нови Београд је био на удару Ватерполо савеза.

Оно што је Гоцића као најтофејинијег капитена једне генерације не само у ватерполу већ можда и у историји српског спорта посебно погодило су поједини коментари да својим одлукама, па и овом око Мандића, штети државном тиму.

“Не могу да останем нем на тако нешто. Све то ме погоди, наравно. Ако неко може и да помисли на тако нешто, ја то заиста не могу ни да коментаришем. Као бивши капитен репрезентације, са свим трофејима које сам освојио, да могу и да помислим нешто што би било усмерено против националног тима и ватерпола у Србији, то је стварно бесмислица која није вредна коментара“, констатовао је Гоцић.

Директор Ватерполо клуба Нови Београд Слободан Соро, поновио је да је руководство Новобеограђана у потпуности стало иза одлуке тренера Гоцића.

“Немам много шта да додам што већ није речено. Тренер Гоцић има нашу апсолутну подршку, јер врло добро зна шта ради. Одлуке које су донете су мање пријатне и популарне, али су вероватно најбоље за све оно што нас очекује.“

“Имамо још два такмичења и знамо њихову важност. Сви смо тешко поднели губитак Купа и не освајање Јадранске лиге, али гледамо напред и у оно шта нам предстоји и о томе размишљамо, а све остале ствари су остале иза нас и на њих се не осврћемо“.

Први оперативац Новоибеограђана и некадашњи истакнути репрезентативац желео је посебно да нагласи.

“У овом спорту сам 33 године, Живко Гоцић коју годину мање. Ово што радимо је резултат нашег знања и искуства из свега тога што поседујемо везано за ватерполо. Све те одлуке, колико год биле непопуларне, ми иза тих одлука стојимо у потпуности. Очигледно је да екипа не игра на нивоу како бисмо ми то желели, не доноси трофеје и неки потези морају да буде направљени и то су упарво ове одлуке. Ми од својих одлука не бежимо и убеђени смо да су оне праве“, закључио је Соро.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара