Стевановић: Испунили смо тренутни циљ одласком на финални турнир Светског купа

Селектор ватерполо репрезентације Србије Урош Стевановић изјавио да је задовољан како је екипа упркос великом оптерећењу испунила тренутни циљ одласком на финални турнир Светског купа.

Стевановић: Испунили смо тренутни циљ одласком на финални турнир Светског купа Стевановић: Испунили смо тренутни циљ одласком на финални турнир Светског купа

Селекција Србије је изборила пласман на финални турнир Светског купа, упркос поразу од Грузије у Подгорици после петераца, а селектор се осврнуо и на предстојеће квалификације за учешће на Европском првенству.

"С обзиром да је квалификациони турнир Светског купа усред клупске сезоне и да смо имали само осам тренинга на припремама, задовољан сам како смо изгледали од другог полувремена дуела са Грчком. Испунили смо тренутни циљ одласком на финални турнир Светског купа, али нам је то још више скратило број дана припрема преко лета с обзиром на то да нас и чекају квалификације за учешће на Европском првенству и то непосредно пред пут у Америку", изјавио је Стевановић за сајт Ватерполо савеза Србије.

Осрвнуо се Стевановић на улоге играча у репрезентацији.

"Рекао сам да смо од другог полувремена са Грчком деловали у правцу којем тежимо. Далеко је то он нашег максимума, али обриси неке концепције могу да се наслуте. Треба нам пре свега времена за тренинг како би успоставили систем и концепцију игре коју желим. Нажалост, само двојица-тројица играча имају у својим клубовима улоге које од њих очекујем у репрезентацији. То јесте отежавајућа околност и због тога стално наглашавам да нам је потребно време да би све изгледало како желимо" истакао је селектор Србије.

Додаје да га пораз од Грузије не брине пошто је умор играча био евидентан.

"Утакмица са Грузијом је била пета у седам дана и мислим да то није нормално. Били смо потпуно испражењени, психички и физички после три дербија са Грчком, Црном Гором и Шпанијом. То не оправдава резултат против Грузије, поготово играче који су имали мању минутажу у претходном делу турнира. Од предвиђених 18 играча у Подгорици их је било 17 и сви су добили шансу. Оно што је једино било важно и могуће на овом турниру било је на највишем нивоу. Мотив, жеља, воља, енергија и атмосфера коју су момци створили мора да нас краси и у будућности", закључио је Стевановић.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво