Сјајна трећа четвртина за важну победу - "делфини" бољи од Црне Горе у Подгорици

Ватерполисти Србије победили су у Подгорици селекцију Црне Горе резултатом 11:9 у мечу трећег кола Групе Б Светског купа.

Србија све ближа финалном турниру Светског купа у Лос Анђелесу

Репрезентација Србије савладала је у Подгорици Црну Гору, уписала другу победу у Групи Б Светског купа и значајно увећала шансе да заврши међу три најбоље селекције и пласира се на завршно такмичење које ће бити одиграно у Лос Анђелесу.

Имала је Србија проблема да заустави снажну центарску линију Црне Горе, скупљали су искључења Вук Милојевић, Радомир Драшовић и Филип Јанковић, домаћин је често имао играча више у базену, а често га је и користио.

Дуго су "делфини" били принуђени да јуре гол заостатка, а повели су први пут тек средином другог квартала када је Мандић стрпљиво сачекао и пронашао Вука Милојевић пред голом Тешановића.

Изједначио је Ђуро Радовић пред одлазак на велики одмор, па је након првог полувремена било 5:5.

Како је почело друго полувреме, профункционисао је напад Србије. Шутери су били све прецизнији - погађали су Убовић, Лукић и Радуловић. Црногорци нису више тако лако долазили до погодака, па су "делфини" у трећој деоници дали пет голова, а примила само два, за кључних плус три пред четврти квартал.

Чим је почео последњи период Црна Гора се спретно одбранила са играчем мање и организовала брз контранапад након којег је Чучковић смањио предност Србије на 10:8, али није дуго требало "делфинима" да одговоре преко Милојевића.

Све је мање времена било за репрезентативце Црне Горе, Матковић је успео да смањи на 11:9, али је голман Србије Бранислав Митровић потом "закључао" своју мрежу. Забележио је две важне одбране у једном нападу Црне Горе, а помогла му је и статива када је шутирао Аверка, па се испоставило да је Матковић поставио и коначан резултат.

Пред "делфинима" су још два меча у Подгорици - у недељу ће противник бити Шпанија, а у уторак Грузија.

КРАЈ, Победа Србије резултатом 11:9

Матковић је ухватио Митровића на спавању, па је Црна Гора пришла на два гола заостатка, али је голман Србије потом "закључао" своју мрежу, забележио две важне одбране, а помогла му је и статива када је шутирао Аверка. Победила је Србија Црну Гору резултатом 11:9.

28' Црна Гора - Србија 8:11

Чим је почео последњи период Црна Гора се спретно одбранила са играчем мање и организовала брз контранапад након којег је Чучковић смањио предност Србије на 10:8. Није дуго требало "делфинима" да одговоре преко Милојевића.

Почела је последња четвртина, Србија има напад...

Крај треће четвртине - 10:7 за Србију

Профункционисао је напад Србије која је у трећој четвртини дала пет голова, а примила само два, па има плус три пред последњи квартал. Радуловић је са два гола у низу повећао предност "делфина" на 10:6, а Радовић је смањио заостатак Црне Горе пред крај периода.

20' Црна Гора - Србија 6:8

Рашовић је искористио играча више у базену и погодио за 6:5, поравнао је Укропина још једним својим поготком, али је потом Србија први пут стекла два гола предности преко Убовића и Лукића.

Почело је друго полувреме, у нападу је Србија...

Крај друге четвртине - 5:5

Србија је први пут на мечу повела када је Мандић стрпљиво сачекао и пронашао Вука Милојевић пред голом противника. Поравнала је Црна Гора из петерца јер је Драшовић зарадио другу личну грешку, а његов фаул у гол је претворио Ђуро Радовић.

12' Црна Гора - Србија 4:4

Укропина је погодио за 3:2 након што су играчи Србије каснили да се врате у одбрану, али је Радуловић брзо одговорио. Често Црна Гора има играча више, а из једна такве ситуације лако је Видовић савладао голмана Србије Митровића. Снажним шутем из даљине изједначио је поново Јанковић.

Почела је друга четвртина, Црна Гора у нападу...

Поново ће Црна Гора имати напад на старту четвртине.

Крај прве четвртине - 2:2

Након прве четвртине у Подгорици резултат је 2:2. Радовић је постигао други гол за Црну Гору, а изједначила је Србија други пут на мечу голом Немање Убовића након доброг контранапада. Црногорци су у више наврата имали играча више у базену, али нису наплатили свако искључење ватерполиста Србије.

4' Црна Гора - Србија 1:1

Чучковић је у првом нападу Црне Горе искористио играча више и обезбедио вођство својој репрезентацији. Изједначила је Србија са пет метара - Радовић је на непрописан начин зауставио Лазића, а Мандић је био сигуран извођач петерца.

Почела је утакмица у Подгорици...

Почела је утакмица на базену "Морача" пред скоро пуним трибинама. Ватерполисти Црне Горе су брже пливали, имаће први напад...

Србија и Црна Гора са једнаким бројем бодова пред међусобни дуел

Србија и Црна Гора тренутно имају једнак број бодова у Групи Б Светског купа.

После почетне победе над Аустралијом од 10:6, ватерполисти Србије су у другом колу поражени од Грчке резултатом 16:14.

Селекција Црне Горе је победила Грузију са 13:12, а поражена је од Шпаније резултатом 10:6.

На завршно такмичење, које ће бити одиграно у Лос Анђелесу, пласираће се прве три селекције из групе.

Група Б:

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво