Читај ми!

Јововић: Важно је да кренемо са великом жељом

Ватерполисти Новог Београда домаћини су тиму Барселонете у осмом колу Лиге шампиона, а нови тренер домаћина Дејан Јововић изразио је наду да ће његов тим уаспети да превазиђе досадашње лоше резултатае и позитивном енергијом и великом жељом дође до победе. Утакмица Новог Београда и Барселонете игра се у среду од 19 сати и 45 минута на базену “11. април”.

„Биће веома важно да кренемо са позитивном енергијом и великом жељом како бисмо успели да превазиђемо резултате који у последње време нису били на нивоу екипе коју имамо, рекао је нови тренер ватерполиста Новог Београда Дејан Јововић пред дуел са Барселонетом у Лиги шампиона.

После неопозиве оставке коју је незадовољан резултатима поднео Владимир Вујасиновић, за новог шефа стручног штаба именован је Дејан Јововић, који је већ био ангажован у клубу у раду са млађим категоријама.

"Мени је увек жао када се дође у ситуацију да неко од мојих колега мора да се повуче са места тренера усред сезоне. Искрено, то је нешто што ја колегијално и лично тешко подносим. Знамо шта је Владимир Вујасиновић урадио за овај клуб претходне две и по године. Нови Београд је растао са њим. Оно што ми је жеља је да ми као екипа до краја сезоне спроведемо у дело већи део онога што је он градио ових претходних неколико месеци и да нам то на крају донесе планирани резултат", рекао је Јововић на конференцији за медије.

"Након повратка из иностранства моја идеја је била да радим са млађим играчима, да у Новом Београду почнемо да стварамо нове асове српског ватерпола. Али, када се десила оваква ситуација у клубу и после разговора са руководством, прихватио сам да помогнем колико је год то у мојој моћи да се остваре зацртани циљеви", рекао је Јововић.

Барселонета, која као и Нови Београд у Лиги шампиона до сада има три победе, два ремија и два пораза и деле четврто место Јововић је рекао.

"Имали смо кратак период за припрему. Са екипом сам одрадио свега два тренинга, а обавио сам и конструктиван разговор са играчима. Потрудићу се да им помогнем и унесем одређене корекције. Биће веома важно да кренемо са позитивном енергијом и великом жељом како бисмо успели да превазиђемо резултате који у последње време нису били на нивоу екипе коју имамо", констатовао је Јововић.

Капитен Новобеограђана и дугогодишњи истакнути репрезентативац Душан Мандић, пожелео је срећу новом тренеру.

"Ово је један од најтежих момената за клуб, али сви смо ми допринели томе што смо се нашли у оваквој ситуацији. То није само одговорност Владимира Вујасиновића, већ и нас играча", рекао је Мандић и потом се осврнуо на меч са Барселонетом.

"Изузетно је згуснут календар такмичења и морамо што пре да с тргнемо из стања у које је упала екипа. Против Барселонете нас очекује врхунска утакмица и заиста добра провера. Играли смо недавно са њима у Шпанији где смо изборили нерешен резултат иако смо у почетку имали контролу меча. Они су направили преокрет, али смо на крају ипак успели да извучемо бод. Очекујем да екипа пружи свој максимум и да почнемо да играмо ватерполо онако како треба. Квалификовани смо за финални турнир Лиге шампиона и зато треба сваку утакмицу да искористимо за подизање нивоа наше игре", закључио је Мандић.

среда, 31. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару