Читај ми!

Пријем у Крагујевцу за младе ватерполисте освајаче злата

Шесторица ватерполиста до 20 година Ватерполо клуба Раднички били су део реперезентације Србије која је на Светском првенству за јуниоре у Прагу освојила златну медаљу. За младе ватерполисте, њихове тренере и представнике управе клуба градоначелник Крагујевца Никола Дашић и члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић организовали су свечани пријем.

Градоначелник Крагујевца је честитао тиму Србије и истакао велики успех који су постигли.

"Фантастичан је низ успеха наших спортиста и презадовољан сам што се из дана у дан рукујемо са младим људима који постављају сјајне резултате, а када репрезентацију Србије попуни шест играча из крагујевачког Радничког златна медаља је неминовна и не можемо а да не будемо поносни", рекао је градоначелник Дашић.

Посебно је истакао значај и важност личног примера којим су ови млади спортисти постали узор младим генерацијама и дају значајан допринос промовисању правих вредности међу младима.

"Као Крагујевчанину и родитељу пре свега, велико је задовољство што данас, када млади људи у читавом свету нису фокусирани ни на шта осим на кратке садржаје на мобилним телефонима и таблетима, још увек има младих који уз помоћ својих вештина грабе према успесима у спорту, али и у другим областима. Они су, у времену када постоји толико опструкција, изузетно фокусирани, мотивисани и вредни и зато је велико задовољство срести се са њима", казао је Дашић.

"Освајање првенства света велики је успех за српски ватерполо и Ватерполо Савез Србије. Имали смо најдуже припреме што је на крају и пресудило, а момци су од почетка трудом, залагањем и свеукупним радом заслужили успех", казао је тренер ВК Раднички и селектор јуниорске репрезентације Србије, Урош Стевановић.

Селектор је истакао да им је злато велика награда и круна рада од 2018. године, од када је тим заједно, а пре свега подстрек, јер су у плану Дејана Савића за будућност српског ватерпола.

Капитен јуниорске репрезентације Србије, који је у ВК Раднички Крагујевац већ трећу сезону, Стефан Бранковић каже да им је на првенству најтежa утакмица био реми са Шпанијом, после које је требало да се подигну и као екипа и као појединци.

Путеви су им се после тога отворили и савладали су екипе Хрватске, Мађарске и Италије. На пута ка освајању злата, највећи узор и водиља, истиче Бранковић, била је златна медаља наших сениора на Олимпијским играма.

четвртак, 01. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару