Читај ми!

Васовић: Освајање Лиге шампиона је крајњи циљ Радничког

Наш крајњи циљ је освајање Лиге шампиона и томе смо сви у клубу максимално посвећени, изјавио је директор крагујевачког ватерполо клуба Раднички Југослав Васовић сумирајући сезону у којој је тим из срца Шумадије освојио титулу првака Јадранске лиге и шампиона Србије.

О каквом успеху се ради најбоље сведочи податак да се до пре само пет година Раднички такмичио у четвртом рангу, а да су у овогодишњој трофејној селекцији чак петорица играча стасала у млађим категоријама крагујевачког клуба.

Васовић истиче да је тријумф у регионалној лиги дошао мало преурањено, док је титула најбољег у Србији била планирана и представљала је главни циљ за ову сезону.

"Наш план није у потпуности испуњен, јер смо желели и пехар у Купу Србије, који је заслужено освојила Црвена звезда. Међутим, најважније је да све радимо плански и по програм који је одавно зацртан. У том нашем плану је и титула првака Европе, али за тај циљ немамо прецизну временску одредницу", рекао је Васовић.

Општа је оцена да је квалитет ватерпола у шампионату и Купу Србије у минулој сезони био на завидном нивоу, а да је финале у потпуности оправдало очекивања.

"Мислим да је то био велики дуел две тренутно најбоље екипе у земљи. Можда је неко у завршници очекивао Црвену звезду због добрих игара у националном Купу и на евросцени, али Нови Београд је сасвим заслужено био у финалу. Сва три меча финалне серије донела су много узбуђења, а мислим да је коначан исход и наш тријумф био потпуно заслужен", рекао је Васовић.

Он је говорио и о плановима за наредну сезону.

"Циљеви су увек исти, највиши пласман у сваком такмичењу у којем учествујемо. Очекујем да ћемо наредне сезоне дебитовати у групној фази Лиге шампиона и то је једино такмичење у којем нећемо моћи да рачунамо на највиши пласман. У свим осталим такмичењима титуле су циљ, ту нема промене", самоуверено поручује Васовић.

Радничком на том путу неће бити лако, ако се у обзир узме чињеница да Нови Београд прави изузетно моћан тим и у европским оквирима, а да су значајна појачања најавили и остали клубови.

"Нови Београд је већ направио одличан тим. Имају одичног тренера и већ су показали да могу много, а да њихови планови имају систем. Уверен сам да ћемо и сви ми остали умети то да пратимо, а да ће коначан епилог бити добробит српског ватерпола у целини. Очекујем позитиван утицај улагања у Нови Београд, као и трогодишњег уговора за организцију Фајнал-ејта у Београду", каже Васовић.

Он напомиње да успесима Радничког ове сезоне није крај, јер очекује титуле и у млађим категоријама, чијем је раду изузетно посвећен.

"То је још важније за будућност ватепола у Крагујевцу и Србији", закључио је Васовић.

четвртак, 01. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару