Удовичић: Нисмо неприкосновени

Ватерполо репрезентација Србије ће у петак, на првенству Европе у Малаги одиграти први сусрет против Немачке. У базену Акватик центра одрађен је тренинг.

Уочи утакмице против Немачке, Удовичић каже да свима прија то што смо проглашени за главне фаворите турнира, али да ствари не стоје баш тако.

"Нисмо супериорни као некада. Поред нас и Мађара, ту су сада Хрвати, Шпанци и Црногорци. Свака од тих екипа има право да се нада да ће заузети наше место на трону", рекао је Удовичић.

У организацији шампионата још не функционише све како би требало на овако великом такмицењу, али се очекује да ће ипак бити све у реду. У овом тенутку чланове нашег стручног штаба највише брине чињеница да ћемо против Немаца играти у најгоре време, од 12,30, када је температура око 40 степени.

Наш најискуснији репрезентативац Дејан Савић каже да ће бити веома тешко, како због квалитета противника, тако и због свега што се дешавало последњих дана.

"Немци увек играју најбоље прву утакмицу. Намучили су нас и у Мелбурну. Објективно смо бољи, али због свега што нам се догађало морамо да будемо веома опрезни", рекао је Савић.

Наши репрезентативци и сви чланове експедиције буквално на сваком кораку морају да одговарају на питања о Данилу Икодиновићу. Црногорски, хрватски, немачки, шпански и репрезентативци свих остали учесника шампионата, као и представници ЛЕН сваки разговор почињу са питањем о Икодиновићу и његовој борби за живот.

Иако разговори на ту тему нашим играчима увек тешко падају, речи подршке и искрене најбоље жеље упућене насем репрезентативу свакако годе.

Треба рећи и да је Европска ватерполо и пливацка федерација направила преседан и први пут дозволила да играчи на првенстви Европе носе било какво обележје, осим државног. Тако ће наши играчи пре и после утакмица на мантилима моћи да носе беџ са Икодиновићем сликом и натписом "Играј Дачо".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару