ВCC обележио завршетак успешне године

Свечаношћу у Скупштини града Ватерполо савез Србије обележио је завршетак изузетно успешне године током које су се репрезентативне селекције са свих шест такмичења вратиле са медаљама.

Круну бројних успеха српских ватерполиста представља златна медаља освојена на Шампионату света у Риму, који је одржан од 17. јула до 2. августа. Поред титуле првака света, подмлађена сениорска репрезентација освојила је још две медаље - злато на Медитеранским играма у Пескари и бронзу на завршном турниру Светске лиге у Подгорици.

У избору олимијског комитата Србије ватерполо репрезнатиција је седми пут узастопно добила награду намењену најбољем тиму у држави, док је за тренера године проглашен селектор Дејан Удовичић.

Наредне године Удовичићеве изабранике очекује Европско првенство у Загребу, Светски куп у Орадеи и финални турнир Светске лиге, чији ће домаћин накнадно бити одређен.

Јуниори су на шампионату Европе у Хањи били трећи, омладинци на континеталној смотри у Шибенику други, док је универзитетска селекција Србије у Београду освојила бронзану медаљу.

Председник ВCC Велибор Совровић истакао је да остварени резутати нису плод случајности, већ напорног и добро организованог рада свих струкрура.

"Наша организација континуирано ради на високом нивоу. Имамо све што је потребно за остварење успешних резултата - добре спортске раднике, добре тренере и добре играче", напоменуо је Совровић.

Он је обећао да ће се репрезентативци Србије и у наредној години "понашати на нивоу реномеа наше земље и достојно је представљати широм света".

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић честитала је ВCC на свему урађеном у години на измаку.

"Захваљујем свима који су допринели да наши ватерполисти наставе низ добрих резулатата и у 2009. години. Желим да и наредном периоду постижете овакве успехе. Наш циљ биће поправљање инфраструктуре и популаризација ватерпола међу младима", рекла је Самарџић-Марковићева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару