Вучевић посетио тренинг ватерполо репрезентације у НС

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је ватерполо репрезентацију Србије која се припрема за Европско првенство у Будимпешти, између осталог, и на базенима СПЦ "Слана бара" у Новом Саду.

Он је том приликом разговарао и са селектором Ватерполо репрезентације Србије Дејаном Савићем и председником Ватерполо савеза Србије Виктором Јеленићем.

Вучевић је рекао да се нада да су играчи задовољни условима за тренинг у Новом Саду, односно да су испуњени сви услови који су им неопходни за квалитетне припреме и пожелео им успех у покушају да пети пут буду европски прваци.

"Надам се да ћемо наредне године, када завршимо реконструкцију затворених базена на СПЕНС-у, имати још боље услове и да ће нам чешће долазити репрезентације на припреме, као и да играју утакмице у нашем граду", навео је Вучевић. 

Додао је да ће реконструкција затвореног базена почети у мају или јуну, када почну да раде базени на отвореном, како би сви они који имају припреме, утакмице, тренинге или упражњавају рекреацију на базенима могли да добију алтернативне капацитете на отвореним базенима.

И председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић захвалио је ВК "Војводина" и Граду Новом Саду на гостопримству.

"Ми већ планирамо да следећу утакмицу светске лиге одиграмо овде, у Новом Саду. Надам се да ћемо да освојимо пето злато у Мађарској, посебно, јер нам је ова година олимпијска и много би нам значио тај трофеј", рекао је Виктор Јеленић.

Репрезентативац Србије у ватерполу Душко Пијетловић рекао је да ВК "Војводина" и Град Нови Сад максимално излазе у сусрет репрезентативцима и да су добили идеалне услове за тренинг у оквиру последњег дела припрема.

"Све протиче како треба. Надам се да ће тако бити до краја припрема и да ћемо спремни отићи у Будимпешту. Ако дамо себе стопроцентно и уз мало спортске среће, мислим да је могуће да ћемо освојити неку од медаља, а наравно, највише бисмо желели злато", рекао је Пијетловић. 

По завршетку тренинга коктел на базену је био у знаку торте у облику ватерполо терена са српском заставом и натписом "срећно". 

На 34. по реду Европском првенству, које се одржава од 12. до 26. јануара ове године у Будимпешти, актуелни прваци Европе, српска репрезентација, играће у групи Б са Румунијом, Холандијом и Русијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару