Вања Удовичић: Освојићемо титулу за Данила

Један од најбољих ватерполиста Србије Александар Шапић изјавио је да ће екипа одиграти најбоље што може на Европском првенству и да ће позитивном енергијом покушати да помогне Данилу Икодиновићу, који је тешко повређен у саобраћајној несрећи.

Ватерполо репрезентација Србије у среду путује у Малагу, где ће од 4. до 13. јула учествовати на Европском првенству. На пливалишту СЦ "Бањица" екипа је имала последњи тренинг у Београду, а сви играчи су се појавили у мајицама са сликом Икодиновића на којој је писало "Победи, Дачо, сви смо уз тебе".

"Нисмо пуно мислили о ватерполу, нисмо ни могли да мислимо. Сада нам ништа друго не преостаје него да одемо тамо и дамо све од себе. То је једини начин на који можемо да покажемо своју лојалност. На крају, све ово негативно што се скупило пробаћемо да избацимо на спортски начин", рекао је новинарима Шапић.

Према његовим речима, сувишно је причати кроз шта је све репрезентација прошла и како се играчи осећају када је у питању борба за живот Данила Икодиновића.

"Европско првенство је по квалитету вероватно најтеже после Олимпијских игара. Ми смо у специфичној ситуацији. Одиграћемо онако како би он највише желео", рекао је Шапић.

Он је додао да не зна какве су сада могућности екипе, али да ће играчи дати максимум и да се неће штедети ниједног тренутка.

Ватерполиста Србије Вања Удовичић сматра да сви знају у каквим условима репрезентација иде на ЕП, али и шта се од екипе очекује.

"Са великим мотивом идемо на Европско првенство, да победимо за Данила. Сви знамо да би он то желео и волео. Најважније је да направимо атмосферу каква је потребна за освајање. То би за нас био изузетан успех уочи Олимпијских игара", рекао је Удовичић.

Према његовим речима, "живот тече даље", али сви играчи желе све најбоље Данилу и екипа иде да освоји Европско првенство за њега.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић истакао је да се од екипе очекује да побеђује.

"То је наш посао. Околности су такве какве јесу. Живот је у овом тренутку тежак за све нас. Догодило се нешто што нико није очекивао, али сви верујемо и надамо се најбољем. С друге стране, имамо обавезу према свима да одиграмо најквалитетније што можемо", рекао је Удовичић.

Србија ће се такмичити у Групи Б са Румунијом, Италијом, Русијом, Немачком и Македонијом, док ће у Групи А играти: Мађарска, Шпанија, Грчка, Хрватска, Словачка и Црна Гора.

"На изглед имамо лакшу групу, али противници неће бити ни мало лаки. Психолошки наша група је тежа, немамо право на грешку, јер прво место у доноси директан пласман у полуфинале", рекао је Удовичић. Он је додао да ће Србија на старту играти са Немачком, противником кога мора озбиљно да схвати, као и да ће сутра увече одрадити заједнички тренинг са Шпанијом.

"Покушамо да се вратимо у нормалу. Надам се најбољем", рекао је Удовичић.

Србија ће у Шпанији бранити титулу освојену пре две године у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару