Партизан: Без родитеља на трибинама, поступак против тренера

Ватерполо клуб Партизан, дан после туче на утакмици млађих категорија против Београда, одлучио је да до краја сезоне забрани улазак родитељима на трибине, али и да суспендује тренера Синишу Будрака.

Утакмица 14-годишњих ватерполиста Партизана и Београда прекинута је када су се родитељи потукли на трибинама базена на Бањици.

"Предлог Дисциплинској комисији биће да се родитељима забрани долазак до краја сезоне, а најмање три до пет утакмица. Такође, покренут је поступак против тренера Будрака, јер је својим искључењем и понашањем подигао тензију и допринео инциденту", преноси Танјуг речи генералног директора клуба Татјане Ракас.

Према њеним речима, Будрак је од судија зарадио опомену, затим жути картон, а онда је наставио у истом маниру све до искључења.

"Није иницирао инцидент, али тренер води утакмицу. Сасвим разумно је да када се добије опомена од судија да се повучете и смирите, а не да настави исто све до искључења, па деца да остану без тренера. То је претходило инциденту".

Такође, Партизан неће играти наставак утакмице и предложио је да се утакмица региструје 5:0 за Београд.

"Уколико Београдски савез то не прихвати, Партизан неће извести децу у базен и самим тим биће 5:0 за Београд. То радимо да покажемо да је Партизан одговоран и озбиљан клуб, али и јер смо васпитна установа деценијама уназад. Такво понашање родитеља је неприхватљиво за Партизан".

Ракас је нагласила да је ова ситуација опомена за све и да родитељи "не изигравају делиоце правде, већ да у миру уживају у успесима деце".

"Родитељи нису послали добру поруку својој деци, то је негативан пример. Друштво не треба да се креће у таквом правцу, а спорт би у овоме морао највише да помогне".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару