Савић: Успех није случајан; Филиповић: Играчи су рођени шампиони

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић изјавио је на конференцији по доласку у Београд да његови изабраници заслужују свако одличје које може да се освоји, док је капитен Филип Филиповић додао да је сваки играч радио напорно и доказао да је са разлогом позван у препрезентацију.

"Хвала свима што сте дошли, пре свега све честитке играчима, стручном штабу и организацији. Читав турнир, који се завршио како смо и замислили, имали смо проблема, уморне играче са напорним сезонама, али мислим да су момци изашли изнад себе и показали изузетан карактер,мотив и једниство у најтежим моментима. Ово није случајно, можда ће некоме да звучи препотентно, али ова екипа заслужује сваку златну медаљу која се може освојити. Ја сам као тренер поносан на њих", изјавио је Савић.

Капитен Филип Филиповић изјавио је да екипа има још простора за напредак. 

"Хвала на дивном дочеку, пресрећни смо, остварили смо спортске циљеве за ову годину, ова екипа има квалитета и простора да још напредује. Уз врхунске услове која сам сигуран да ћемо имати до Токиа и мало среће, ова екипа може и треба да испише још страница српског ватерпола", изјавио је Филиповић.

Филиповић је додао да су његови саиграчи рођени шампиони. 

"Хвала свима што су веровали у нас и онима који нису веровали у нас, јер су нам дали мотив да будемо бољи. Желим свим мојим саиграчима срећу, хвала им, показали су карактер и оно што јесу, а то је да су рођени шампиони, а сигуран сам да из овакву екипу и стручни штаб можемо још много тога", додао је Филиповић.

Српски ватерполисти победом након петераца против домаћина Шпаније у финалу Европског првенства постала је четвороструки узастопни шампион Европе. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару