"Делфини" бољи од Црне Горе

Ватерполисти Србије савладали су селекцију Црне Горе са 9:5 у мечу првог кола групе А завршног турнира Европа купа у Ријеци.

Иако у комбинованом саставу, Србија је успешно стартовала на финалном турниру Европа купа у Ријеци, где је након много боље игре наша селекција је савладала Црну Гору.

"Делфини" су се тако реванширали селекцији Црне Горе за пораз у мечу Светске лиге.

У другом мечу наше групе Хрватска је са 20:5 савладала Француску, у другој групи Мађари и Грци одиграли нерешено 9:9, док су Шпанија била боља од Италије са 11:4.

Наредни противник наше репрезентације је селекција Француске, меч се игра од 19.00 часова. 

Прва четвртина одиграна је потпуно равноправно. Ривал је почео слободније, одмах повео преко Спајића, а затим имао изгледну прилику са играчем више. Србија се вратила голом Страхиње Рашовића после атактивне акције и играча више. Вођство је сјајним шутем донео Ћук али је одмах изједначио Ђуро Радовић. За последњи напад у четвртини Савић је тражио тајм аут и решење за црногорски пресинг. Србија је осам секунди добила играча више, а Филиповић је после неколико тренутака реализовао акцију за минималну предност.

У другој четвртини наша репрезентација је била конкретнија. После сјајне одбране Лазовића на зицер Суботића Пијетловић је реализовао играча више. Тешко су наи бекови излазили на крај са центрима Црне Горе. Мишић је смањио на 4:3, али је наредни напад представљао мајсторију, параболу Душка Пијетловића.

Потом је Александар Радовић из петерца имао прилику да смањи али је Бранислав Митровић изванредно реаговао. Савић је минут пре краја опет тражио тајм аут. Прва акција није уродила плодом, затим је добијен играч више а са сиреном је Суботић погодио мрежу. Први пут три гола предности.

Почетком трећег дела Лазић је изнудио петерац којег је Филиповић претворио у 7:3. Српска одбрана је била све боља, Црна Гора два пута била без решења са играчем више. Марко Петковић је прекинуо пост своје екипе савлдавши Митровића да би на сјајан начин узвратио Душан Мандић. Шћепановић који је заменио Лазовића на полувремену је био немоћан.До краја четвртине Србија је сигурно контролисала ток игре, ослањајући се пре свега на одбрану и сјајан учинак са играчем мање.

Играло се на крају лаганије, обе екипе свесне да је питање победника решено. Драшовић је искористио играча више за 9:4. Драшковић је 55 секунди пре краја постигао пети гол за Црну Гору и тако поставио коначан резултат.

Овако је протекао меч:

21.38 – Крај меча, победа Србије над Црном Гором од 9:5. 

21.22 – Након три деонице Србија води са 8:4. 

21.08 – Настављен је меч.

20:55 – Завршено је прво полувреме након којег репрезентација Србије води са 6:3.

20.38 – Србија води са 3:1 након прве четвртине

20.25 – Почео је меч.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару