Ватерполисти убедљиво до полуфинала

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Светског првенства, пошто је у Будимпешти победила Аустралију са 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0). "Делфини" за финале против бољег из дуела Италија – Хрватска.

Шампиони света су направили још један корак ка одбрани титуле освојене пре две године, а наредни противник на том путу биће им победник меча Италија – Хрватска.

Најефикаснији у победничком тиму био је капитен Филип Филиповић са три гола, по два су постигли Милош Ћук, Стефан Митровић, Андрија Прлаиновић и Душко Пијетловић, а у стрелце су се уписали и Сава Ранђеловић, Милан Алексић, Никола Јакшић и Виктор Рашовић.

Стрелци за Аустралију били су Џеред Гилкрист, Нејтан Пауер, Лахлан Едвардс, Арон Јангер и Џо Кејс.

Изабраници Дејана Савића су сјајно почели четвртфинале, па су головима Ћука и Филиповића из петерца врло брзо повели са 2:0. Гилкрист је након тога шутем из даљине смањио резултат, али је то све што су Аустралијанци успели до краја прве деонице.

Ватерполисти Аустралије су покушали игром са два центра да поремете светске прваке, али је Србија добро реаговала и у последња два минута постигла још два гола. Стрелци су били Филиповић и Стефан Митровић.

Како је почела прва, тако је почела и друга четвртина – брзим голом Србије. На 5:1 је повисио Пијетловић, али је Аустралија потом смањила на 5:3 и имала шансу са играчем више да се још више приближи.

Србија је до краја друге деонице заиграла боље у одбрани и одмах је стигао и резултат. Головима Прлаиновића, Митровића и Ранђеловића, олимпијски шампиони су на велики одмор отишли с великом предношћу – 8:3.

Ватерполисти Србије су и у трећој четвртини, као и у претходне две, постигли четири гола, тако да су без икаквих проблема одржавали велику предност. Ништа се није променило ни у последњој деоници, Србија је сјајно играла и у нападу и у одбрани па је мирно привела меч крају.

У полуфинале се раније већ пласирала Грчка, која је савладала Црну Гору и та селекција чека победника меча у којем се састају Мађарска и Русија.

Србија ће у четвртак играти полуфинале, против бољег из меча Италија – Хрватска.

Овако је протекао меч:

17.08 – Завршена је трећа деоница. Репрезентација Србије води са 12:5.

16.55 Почело је друго полувреме.

16.50 Завршено је прво полувреме, Србија води са 8:3.
Аустралија је са два гола успела да приђе на 5:3, али је репрезентација Србије успела головима Пјетловића, Убовића и Ранђеловића поново да се резултатски одмакне од противника.

16.33 – Завршена је прва четвртина, Србија води са 4:1.
Репрезентација Србије је отворила меч са два гола, Аустралија је смањила на 2:1, али изабраници Дејана Савића нису дозволили противницима да изједначе, већ су са два гола повећали предност на 4:1.

16.18 – Почео је меч, први напад ће имати репрезентација Србије.

16.15 – Ватерполисти обе селекције су у базену, меч ускоро почиње.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару