"Делфини" спремни дочекују меч са Аустралијом

Дани одмора, тачније неиграња утакмица полако пролазе. Сутра (уторак) у 16.10 Србија преко Аустралије тражи пут за полуфинале на Светском првенству у Будимпешти. Пренос само на РТС-у.

Ривал никада у 18 мечева није славио, само је једном ремизирао 2009, али је увек био незгодан. Физички сјајно припремљен, са стилом игре који не подсећа на европски. Уосталом, прошле године на ОИ у Рију Србија је баш против Аустралије у четвртом колу у групи спасавала живу главу. Та последња три минута и данас се памте.

"Није то исти тим. Али сетите се, било је и у Лондону тешко, а тек Рио... Играли смо током јуна три сусрета, али су сада сигурно квалитетнији. Они расту, само лети играју и верујем да су сада најјачи", каже Душко Пијетловић, један од искуснијих "делфина".

Слаже се са констатацијом да српски тим чека напоран меч.

"Физички сигурно јако тежак. Они су увек најприпремљенији на првенству. Али очекујем победу. Хтели смо или Аустралију или Канаду, како би на лакши начин стигли до полуфинала. Верујем да је хладна глава битна. Није до сада било лако, али је ранијих година било теже. Растерећени смо, нема проблема у игри и све нам прија".

Протекла три дана нису била баш најзанимљивија. Напротив.

"Досадно! Лепо је одморити. Срећом се окупљамо у једној соби, а одлазили смо и до града да попијемо пиће. Тренинзи, гледање утакмице... Прошли су некако ти дани и сада нас чекају мечеви. Што се четвртфиналиста тиче, Руси су ме изненадили и то ме радује јер имају велики потенцијал моћне екипе. Ипак, против Мађара, посебно овде, немају шта да траже. Шпанија ће тек да расте. Хрвати су квалитетнији, имају бољу игру а зна се какав лоби и какво суђење имају Италијани. Мислим да су Грци у бољој позицији од Црне Горе, која има велику смену генерација", закључио је Пјетловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару