Мандић: Мађарска највећи конкурент, биће занимљиво

Српски ватерполиста Душан Мандић рекао је да ће његова репрезентација имати велику конкуренцију у борби за титулу шампиона света.

"Мађари ће нам бити можда и највећи конкуренти. Чињеница је да су подмладили екипу, али имају огроман мотив, играју пред својом публиком, а нови селектор је увек ту да промени атмосферу. Такође, Италијани играју све боље, па осим њих очекујем да у најужем кругу фаворита буду и Хрвати. Посебно ће бити занимљиво видети нове саставе Црне Горе и Шпаније", рекао је Мандић уочи шампионата.

Светско првенство у Будимпешти, на којем Србија брани титулу, почеће за четири дана утакмицом против Јужне Африке.

Репрезентација Србије је од окупљања играла девет утакмица, и остварила победу у свакој. У три пријатељска сусрета побеђена је Аустралија, а максимално је освојена и Светска лига.

Мандић није играо на завршном турниру Светске лиге због повреде јагодичне кости, али сада тренира пуним интензитетом и нема проблема.

"У почетку сам користио специјалну заштитну маску. На припремама у Кечкемету сам у дуелима са Мађарима такође имао заштиту, али после тога више није било потребе. Сада је све у реду", објаснио је Мандић.

Дебитанти на светском првенству биће Немања Убовић и Виктор Рашовић.

Убовић је са репрезентацијом Србије освојио три светске лиге и један светски куп, а ово ће му бити прво учешће на шампионату света.

"Коначно сам и то дочекао. Заиста сам пресрећан јер ћу бити у прилици да заиграм на Светском првенству. Осећај је невероватан", рекао је Убовић.

Он је навео да је жеља да Србија поново забележи сјајан резултат и да ће напасти прво место.

"Очекујем да ћемо се показати у најбољем светлу, а лично се надам да ћу оправдати позив и поверење селектора Дејана Савића. Свестан сам да је пре мене на мојој позицији играо Слободан Никић, велики играч и сјајан човек. Трудићу се да га заменим на достојан начи јер добро знам какав је допринос имао у репрезентацији", казао је Убовић.

Виктор Рашовић није крио одушевљење што је на списку репрезентативаца за Светско првенство.

"Четири године сам био на ширем списку, учио сам од најбољих и зато сада не сумењам у себе. Свестан сам тежине такмичења, али знам да са тиме могу да се изборим и потрудићу се да одиграм најбоље у животу. Подршка екипе је сјајна и много ми значи", рекао је Рашовић.

Репрезентација Србије ће у петак у 19.45 на базену "Милан Гале Мушкатиировић" имати отворени тренинг, а у суботу ће отпутовати у Будимпешту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару