Савић: Одрадили план, Филиповић: Можда смо досадили

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић истакао је да је одбраном титуле у Светској лиги испуњен циљ и да је направљена најбоља могућа увертира пред почетак Светског првенства у Будимпешти.

Српски ватерполисти победили су Италију 10:9 у финалу Завршног турнира у руској Рузи и пети пут заредом дошли до трофеја Светске лиге.

"Одрадили смо све што смо планирали. Тежак турнир за све екипе, а део умора од јаких тренинга се пренео на игру. Почетак финала је био психолошки лош, када смо почели да мислимо на праве ствари играли смо како знамо и заслужено победили. Остаје нам још глазура јер је мало до Светског првенства. ФИНА у кратком периоду организује два велика такмичења, кога занима како се осећају играчи", рекао је Савић, а преноси ВСС.

Капитен Филип Филиповић српском народу посветио је трофеј Светске лиге.

"Можда смо досадили људима из света ватерпола, али нисмо нашем народу и ово је једини начин да покажемо шта можемо, и да им измамимо осмехе. Хвала и онима који нас нису подржавали, можда ће сада почети. Почетак утакмице је био лош, али ова екипа са Савићем зна како се играју финала. Могло је и убедљивије али и са овим сам задовољан", рекао је Филиповић, коме је врх пехара на церемонији доделе пао на главу.

"Замало да се заврши погубно. Шалим се... Хвала момцима што су ми омогућили да и ја једном подигнем пехар. Хвала стручном штабу, људима из МОС и ВСС који су нам омогућили да дођемо овде. Надам се јос већој подршци".

Велико задовољство због нове златне медаље није могао да сакрије Андрија Прилаиновић.

"Као што смо очекивали било је теже него у групи. Италијани су одиграли најбољу утакмицу на турниру, повели 4:0 што се тешко стиже. Ипак, показали смо поново да можемо све да надокнадимо. Драго ми је да смо се вратили, посебно јер је екипа играла без четворице играча у односу на Рио. На овај начин се стиче искуство, долази до трофеја", рекао је Прлаиновић.

Један од јунака био је Стефан Митровић, стрелац три гола, одигравши меч чак и са отоком испод ока.

"Битно је да смо све одиграли како треба. Видело се да смо уморни, али показали смо да смо даље гладни трофеја и право лице. Како сам видео? Никако, као коњ кад му ставиш повез", нашалио се Митровић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару