Друга победа Србије против Аустралије

У сјајној атмосфери, пред пуним трибинама базена у Крушевцу, Србија је у хуманитарној утакмици и други пут савладала Аустралију, овог пута са 12:8.

Разлика у квалитету учинила је да то буде добар тренинг за обе екипе.

Србија је до краја друге четвртине доминирала одбраном имала 5:0. Тек у 13.минуту су ривали постигли погодак.

Од тада се играло на махове. Аустралија је како тако успевала да држи ритам али је све зависило од расположења наших играча пре свега ефикасног Филиповића. Пред последњи део Србија је водила 10:5. Тада је дошло до опуштања, Аустралија је смањила на 10:7, пропустила играча више да би тада Филиповић решио све дилеме.

Трећа утакмица игра се у петак у Крагујевцу у 19 часова.

"Част ми је што сам поново ту и што играм са сјаним играчима, дајем све од себе и желим да будем и даље у кругу репрезентативних кандидата. није ме било од краја 2014. и зато је разумљиво што сам презадовољан", рекао је Душан Васић стрелац првог гола на утакмици.

"Уморни смо. И ова утакмица је део тренинга. Сутра завршавамо и верујем да ћемо за Светску лигу бити одморни. Амбијент одличан, организација такође", додао је Милош Ћук. 

Заиста Крушевљани су и као организатори и као навијачи положили испит највећом оценом.

Пуне трибине на отвореном базену у Крушевцу. Хуманитарна утакмица за одељење дечије болнице Крушевца оправдала је очекивања.

Првенац на утакмици је било дело Душана Васића који се на овим утамицама после три године вратио медју репрезентативне кандидате.У финишу четвртине уписали су се Филиповић и Вицо после добре акције са играчем више.

Одбрана је са Пијетловићем на челу деловала врло сигурно, ривал је тешко долазио до добре позиције за ударац. 

Као и првог дана Савић је пуно мењао, командовао са клупе инсистирајући на јакој одбрани.

Гилхрист је тек у 13.минуту постигао први гол за Аустралију. До тада је у мрежи његовог тима било пет лопти пошто су претходно Филиповић и Убовић били ефикасни.

Аплаузе је за сјајан гол преносом добио Стефан Митровић. Одмах је за 6:2 Аустралијанац Кајес савладао Пијетловића. До краја четвртине центри Лазић И Кајес су погађали мрежу и Србија је на петоминутну паузу отишла са убедљивом предношћу 7:3.

После полувремена , како се и очекивало испред мреже је био Лазар Добожанов.

У трећем делу мајсторска асистенција Филиповића за лаку егзекуцију Стојановића. Вицо је затим изнудио петерац којег је Филиповић трећим голом претворио у вођство 9:4.

Идентична слика два минута касније, Митровић је погодио из петерца. Пре тога грешка одбране Србије која је изазвала жестоку реакцију Савића. Пет голова разлике пред последњу четвртину учинили су да завршних осам минута прођу у опуштенијој игри Србије.

Аустралија је смањила на 10:7, имала затим играча више да би у контри Филиповић погодио за 11:7. За последњих 19 секунди игре Савић је тражио тајм-аут. Уследила је асистенција Васића и гол Суботића за коначних 12:8 И аплаузе пуних трибина. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару