Бечеј спреман за ватерполо меч Србија – Словачка

Председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић захвалио је председнику Општине Бечеј Драгану Тошићу, који је прихватио организацију утакмице Србије и Словачке у Светској лиги, и додао да ВСС није заборавила тај град у Бачкој.

"Верујем да нас очекује прави спектакл, иако играмо у подмлађеном саставу. Срећни смо што национални тим поново игра у граду ватерпола, да посетимо на дане када је центар ватерполо Европе био Бечеј, кад су најбољи ватерполисти играли у Бечеју и проносили славу овог града. Овде смо и да покажемо да Ватерполо савез Србије није заборавио на Бечеј", рекао је Кривокапић.

Србија ће последњу утакмица Групе А Светске лиге играти  против Словачке, 11. априла у Бечеју.

"Прошлу утакмицу смо играли у Зрењанину, тражила се карта више и сигуран сам да ће тако бити и у Бечеју. Политика савеза је да репрезентација што више утакмица игра ван Београда, да публика широм Србије има прилику да види наше златне момке уживо. Освојили смо све што се може освојити и трудићемо се да у будућности остварујемо овакве резултате. У томе смо имали значајну помоћ државе и надамо се да ће она бити још већа јер то наши ватерполисти заслужују", рекао је Кривокапић.

Улазнице за дуел са Словацима биће бесплатне и моћи ће да се преузму у СЦ "Ђорђе Предин – Баџа". Због великог интересовања, организатори су поручили навијачима да што пре резервишу своја места, а у оптицају ће бити око 750 бесплатних карата.

Конференцији за медије која је одржана у згради општине Бечеј у име Ватерполо савеза присуствовао је и Дарко Удовичић, који је том приликом истакао да су управо утакмице у мањим срединама потребне том спорту.

"Надам се да ћемо и на овај начин поново реанимирати ватерполо клуб у овом граду и да ће у годинама пред нама ватерполо у граду на Тиси сијати пуним сјајем. Ово ће бити јединствена прилика да Бечејци виде апсолутне владаре планете. Иако играмо у измењеном саставу, репрезентација Србија је навикла нацију на победе", рекао је Удовичић.

Члан већа за спорт и омладину Општине Бечеј Дејан Терзић пожелео је много успеха српским ватерполистима и изразио наду да ће његов град бити прави домаћин.

"Бечеј је општина позната по ватерполу, наши грађани као велики љубитељи ватерпола. Максимално ћемо се подрудити да будемо добри домаћини", рекао је Терзић.

Утакмица између Србије и Словачке у последњем, шестом колу Групе А играће се у уторак, 11. априла од 19.00 у Бечеју.

Србија је и пре ове утакмице обезбедила пласман на Завршни турнир Светске лиге у Русији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару