Читај ми!

Партизан у дербију бољи од Младости

У дербију претпоследњег кола Регионалне лиге Партизан је на Бањици победио загребачку Младост са 14:11 (5:3, 5:4, 2:3, 2:1) и последње коло дочекује са великим шансама да остане на четвртој позицији и пласира се на фајнал-фор. Црно-бели у наредном, 18. колу гостују у Будви, победа у том мечу им сигурно доноси улазницу за фајнал-фор, али у зависности од резултата меча Морнар – Јадран, можда ће црно-бели и раније обезбедити Ф4.

Од почетка врло борбеног меча, Партизан је наметнуо свој ритам и у прва два напада повео са 2:0. Имао је касније и 3:1, а први пут три гола предности стекао је у последњем минуту прве четвртине када је, изузетно расположени, Драшовић погодио за 5:2, али до првог одмора Загрепчани су се вратили на два гола заостатка.

Почетком друге деонице Младост је пришла на 5:4, а онда је кренула канонада Београђана. Серијом од 4:0 (Радојевић, Јакшић и два пута Драшовић), црно-бели су на два минута и 17 секунди пре краја полувремена повели са 9:4. Велику сигурност црно-белима унео је голман Лазар Добожанов, који је између осмог и деветог поготка црно-белих одбранио петерац Башићу. У последња два минута првог полувремена постигнута су четири гола, али од тога три у мрежи црно-белих, па је на полувремену резултат био 10:7.

Жестока борба распламсала се у другом полувремену, Младост је полако смањивала предност црно-белих и у једном тренутку (3,26 до краја треће четвртине) пришла на гол заостатка (11:10). Обе екипе су врло нервозно ушле у завршницу четвртине, а једна од последица је обострано искључење (Лукић и Павичић) минут и по пре последњег одмора. До последње четвртине, Партизан је успео да се врати на "+2", поготком Вучинића за 12:10.

Обе екипе су до краја играле изузетно борбено, у последњој четвртини Партизан је успео да створи више шанси, али голман гостију Марцелић је постајао све већа препрека за црно-беле. Голом Репановића за 14:11, три минута до последњег звука сирене, Партизан је полако почео да улази у мирну луку и било је најбитније да одбрани своју мрежу, у чему је и успео и освојио злата вредне бодове.

Партизан–  Младост 14:11 (5:3, 5:4, 2:3, 2:1)
Базен Бањица.
Гледалаца: 500.
Судије: Штампалија (Хрватска), Станојевић (Србија).
Играч више: Партизан 7 (3), Младост 10 (4).
Петерци: Партизан 1 (1), Младост 2 (1).

Партизан: Добожанов (7 одбрана), Јапунџић, Лукић, Репановић 1, Лазић, Манојловић 1, Драшовић 5, Вучинић 1, Јакшић 2, Радојевић 1, Стојановић 3, Танасковић, Белопавловић, Тохољ. Тренер: Миленковић.

Младост: Марцелић (7 одбрана), Букић 3, Милаковић, Зовић 2, Биљака, Брлечић 1, Влаховић 2, Лазић 1, Павичић, Пашквалин, Валечић 1, Башић 1, Вићан, Мардешић. Тренер: Штритоф.

Миленковић: Очекивано жестока борба, свака част играчима и стручном штабу

Тренер Партизана Зоран Миленковић после меча је казао:

"Очекивали смо овако жестоку борбу са екипом која је испред нас на табели. Одлично смо отворили утакмицу. У другој четвртини стекли и великих пет голова предности, а потом смо успели да изнесемо меч до краја, уз концентрисану, агресивну игру и да победимо одличну екипу Младости. Честитам момцима и стручном штабу на правој међусобној подршци, великој борби, истрајности и на важним бодовима."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару