Читај ми!

Филиповић: Награда за најбољег је потврда квалитета целе генерације

Капитен ватерполо репрезентације Србије Филип Филиповић рекао да је награда за најбољег играча Европе која му је додељена, потврда квалитета целе генерације државног тима.

Европска федерација водених спортова је трећи пут прогласила Филиповића за најбољег ватерполисту Европе. Филиповић је у престижном избору освојио 73,3 одсто гласова и "заокружио" успешну 2016. годину у којој је са репрезентацијом освојио златне медаље на Олимпијским играма, Европском првенству и у Светској лиги.

"Ово признање је још једна потврда квалитета целе ове генерације. Пресрећан сам што сам део ње", рекао је Филиповић, наводи се у саопштењу Ватерполо савеза Србије.

Филиповић је за најбољег играча Европе проглашен још и 2009. и 2014. године.

"То сам постигао пре свега великим радом, трудом, залалагњем и челичним живцима, јер некад није довољно бити само најквалитетнији. Треба имати стрпљења, сачекати прави тренутак и бити у врху када је то најпотребније. Пут је дугачак и веома тежак", навео је он.

На питање да ли постоји нешто што би мењао у својој каријери, Филиповић је одговорио потврдно.

"Искрено, постоје многе ствари које бих избрисао у својој каријери, али сматрам да онда не би била овако узбудљива и јединствена као што је сада. Због мог одрастања и сазревања можда је и боље што је све протекло баш овако", навео је он.

Филиповић је са репрезентацијом Србије освојио 28 медаља од којих 21 златну, а како је рекао, има још мотива.

"Код мене постоји огромна жеља да и даље играм за своју нацију и да браним боје своје земље. Где ћете пронаћи већи мотив од тога? Мислим да у томе има бескрајно много мотива за сваког спортисту, а уз све то ја сада желим и да уживам у ватерполу и да понављам успехе докле год то буде било могуће", рекао је Филиповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару