Пјетловић: Желимо да наставимо са освајањем трофеја, свака част Ивани

Пре две године на Светском првенству у Казању проглашен је за најбољег играча шампионата, Србија је освојила златну медаљу, а Душко Пијетловић приграбио је још једно ласкаво признање за најбољег стрелца.

Шампиони свега, како се популарно у народу називају српски ватерполисти с обзиром на невероватан низ од 9 узастопних најсјајнијих одличја, недавно су добили ривале за наредно планетарно првенство коме ће домаћин бити Будимпешта. Пре приче о ономе што предстоји у главном граду Мађарске, Пијетловић враћа филм у 2015. годину и евоцира успомене на Казањ:

"Лепо је сетити се свега тога. Било ми је веома драго због личних признања, осећао сам се веома поносно, али сам пре свега био задовољан због коначног резултата и златне медаље. Најважније је било да смо као екипа дошли до самог врха. То светско првенство има посебно место у мом срцу, јер је баш ту у Казању практично почео можда и најбољи период у каријерама свих нас. Јер, за нешто више од годину дана освојили смо злата на светском и европском првенству, у светској лиги и на Олимпијским играма у Рију", каже Пијетловић.

Одбрану титуле првака света у Будимпешти Србија ће кренути из Ц групе где ће јој ривали бити Шпанија, Грчка и Јужноафричка Република:

"Жреб за састав група који је недавно одржан није био толико битан. За нас је много важније са ким ћемо укрстити у четвртфиналу које је увек најважнија утакмица у оваквом систему такмичења. Одличне провере и припреме за тај четвртфинални дуел имаћемо кроз утакмице у групи са Шпанијом и Грчком, које су свакако екипе за респект, међу осам најбољих на свету. Што се тиче Јужне Африке, велика су непознаница, али то би за нас требало да буде само добар тренинг".

Као највећег ривала на путу ка одбрани трона Пијетловић види домаћина - Мађарску:

"Они су одлично играли и на олимпијском турниру у Рију. Пласман који су остварили свакако да није задовољио њихове амбиције, али недостајало им је и мало спротске среће у битним моментима. Они заиста сјајно раде, имају генерацију фантастичних младих ватерполиста, можда чак и бољу и талентованију од претходне и сигурно ће нам они бити најтежи ривал и највећи конкурент за прво место", каже Пијетловић и наставља причу о амбицијама наше репрезентације:

"Желимо да наставимо тријумфални низ. То ће бити јако тешко, јер сада када смо на врху негде ћемо морати да се оклизно и паднемо, али надамо се дај тај тренутак неће тако брзо доћи и учинићемо све да се то не деси у Будимпешти. Ипак, свима треба да буде јасно да би свака медаља на шампионату света била успех."

Из изјаве Душке Пијетловића, момка који у својој ризници има чак 17 златних одличја, јасно се закључује да мотива има на претек.

"У смислу мотивације, када је ватерполо репрезентација Србије у питању, ништа се не мења нити ће се мењати у будућности. За све нас је злато на Олимпијским играма био велики сан који смо у Рију успели да досањамо. Када смо освојили то злато као да нам је свима пао камен са срца, али тиме се нисмо задовољили титула. Сигуран сам да ћемо репрезентативним обавезама у будућности и даље прилазити на исти начин, са пођеднаким жаром, али више нећемо имати онај притисак као пре Игара у Рију. Свима нама се негде у главама мотала мисао шта ће бити ако не успемо у нашим намерама на Олимпијским играма. Као генерација смо остварили зацртан циљ и много је лакше шутирати и пливати кад немате шта да изгубите, када не постоји разлог да се рука стегне. То ми даје веру у велики оптимизам." 

После дуже времена репрезентација Србије ће бити на окупу у пуном саставу за меч Светске лиге са Немцима у Зрењанину која је на програму 14. марта, а карте су већ пуштене у продају по цени од 400 динара:

"Постепено почињемо припреме за завршни турнир Светске лиге, а дуел са Немцима ће бити иделано прилика за то. Од Олимпијских игара нисмо одиграли меч у пуном саставу и ова утакмица ће нам сигурно много значити да видимо како ће ствари функционисати без Живка Гоцића и Слободана Никића. Позивам публику да дође на базен, а ми ћемо се потрудити да им приредимо добру утакмицу и победу", каже Душко.

Пре доласка у Зрењанин Пијетловић је морао да отпутује у Сиднеј где заједно са Филипом Филиповићем учествовао на ревијалном мечу репрезентације свих звезда против селекције Аустралије:

"Фићи је ово друго учешће, мени деби, а занимљиво је да је тренер Ол-стар екипе био наш Душан Крстић који ради на једном аустралијском универзитету. Утакмица је одиграна у аутентичном амбијенту на отвореном базену у Сиднеју на плажи Бонди, тик уз море. То је манифестација која се већ традиционално одржава у циљу промоције ватерпола и све је било фенеоменално организован, била ми је част да буде део такве приче."

Пијетловић са Про Реком ове сезоне зна само за победе. Славни италијански клуб у серији је од 25 узастопаних победа, а Пијетловић истиче сјајну сарадњу са нашим тренером Владом Вујасиновићем:

"Одушевио ме је својим радом, односом са играчима. Сви у клубу имају само речи хвале на његов рачун. Цела екипа је презадовољна. За сада је све сјајно и зато нећу превише да причам да не бих нешто урекао", констатовао Поијетловић и на крају у маниру великог спортсмена поручио:

"Искористио бих прилику да у име свих ватерполо репрезентативаца честитам Ивани Шпановић на изванредном резултату и великом успеху. Урадила је фантастичну ствар за нашу земљу и српску атлетику. Она већ годинама у континуитету осваја медаље и то је најбољи доказ да је велика шампионака. За све што је урадила дубок наклон и капа доле", закључио је Пијетловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару