Гоцић и Никић рекли "збогом“ репрезентацији

Победом Србије над Тимом света, Живко Гоцић и Слободан Никић опростили се од репрезентације. Ватерполо спектакл одржан пред препуним трибинама Таша, а цео догађај увеличали су репрезентативци Црне Горе, Хрватске, Мађарске, Грчке, Шпаније и Словачке. Приход од улазница биће уплаћен у хуманитарне сврхе.

Прослављени ватерполисти Србије Живко Гоцић и Слободан Никић опростили су се од репрезентације спектакуларном утакмицом против Тима света на препуном базену Ташмајдан.

Екипе су одиграле ревијалан меч, пун атрактивних потеза, а резултат је био у другом плану. Београдска публика на крцатом Ташмајдану, око 2.000 људи, топло је поздравила играче Тима света, који су чинили врхунски играчи из Хрватске, Мађарске, Црне Горе, Шпаније, Италије и других, а овацијама је поздравила "делфине".

Утакмица се завршила средином последње четвртине, када су Гоцић и Никић изашли из базена, уз песму групе Квин We are the Champions, потписали су аутограме деци поред базена, али појединим људима из публике, која их је бурно поздравила и узвикивала "шампиони". Они су се после поздравили са Tимом света и својим саиграчима.

Србија је овог лета крунисала врхунску годину освајањем златне медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, после којих су Гоцић и Никић најавили опроштаје.

Гоцић има 362 наступа за национални тим, дао је 207 голова и освојио 26 медаља. Никић има 355 наступа, постигао је 354 гола и освојио је 29 трофеја, што га чини најтрофејнијим ватерполистом света.

Меч на Ташмајдану гледали су бројни људи из ватерпола, државни службеници, председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, фудбалска легенда Дејан Станковић, и други спортски радници, али и глумци и личности из јавног живота.

Ватерполо савез Србије је пре почетка утакмице доделио признања за јубиларне наступе у репрезентацији.

Признања за 100. наступ добили су Душан Мандић, Милош Ћук и Бранислав Митровић; за 200. Стефан Митровић, Милан Алексић и Гојко Пијетловић, док је Филип Филиповић награђен за 300 наступа за национални тим.

Србија је играла у саставу из Рија и чинили су га: Гојко Пијетловић, Душан Мандић, Живко Гоцић, Сава Ранђеловић, Милош Ћук, Душко Пијетловић, Слободан Никић, Милан Алексић, Николау Јакшић, Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Стефан Митровић и Бранислав Митровић.

Тим света чинили су: Христос Афрудакис (Грчка), Александар Ивовић, Предраг Јокић, Милош Шћепановић (Црна Гора), Марко Аврамовић, Слободан Соро (Србија), Пауло Обрадовић, Лука Лончар (Хрватска), Денеш Варга, Даниел Варга, Габор Киш, Норберт Мадараш (Мађарска), Лукаш Семан (Словачка), Гиљермо Молина (Шпанија) и Пијетро Фиљоли (Италија). Тренер је Вјекослав Кобешћак.

Резултат је на крају био 14:12 за Србију. Сав приход од улазница намењен је у хуманитарне сврхе.

Када су се поздравили са бившим саиграчима, председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић је Гоцићу и Никићу уручио признања за наступе у репрезентацији, а добили су и пензионерске столице, на којима је писало "чича Жиле" и "чича Боба".

Овако је протекао спектакл на Ташу:

19.12 – Средином последње четвртине, Живко Гоцић и Слободан Никић и званично се опростили од репрезентације Србије.

Никић је са "делфинима" освојио 29 медаља са највећих европских и светских такмичења, док је доскорашњи капитен Гоцић освојио три мање.

18.59 – После три одигране четвртине, Србија води са 13:11.

Живко Гоцић постигао је још један гол за Србију, док се на другој страни у листу стрелаца уписао и Слободан Соро, иначе голман некада репрезентације Србије, сада Бразила.

18.43 – Полувреме, Србија води са 10:6.

По два гола у другој четвртини постигли су Слободан Никић и Живко Гоцић, чиме су се на најбољи могући начин опростили од националног тима.

Гоцић и Никић су великим аплаузом испраћени из базена, а публика на Ташу доготрајним аплаузом захвалила има је за све медаље које су донели Србији.

18.24 – После прве четвртине, Тим света води са 4:2.

Утакмица се игра без одбрана, већ смо видели неколико лепих потеза, а гости делују нешто озбиљније у првом делу меча.

18.12 – Почео је меч.

18.05 – Пре утакмице награде су добили "делфини" који су одиграли више од 100 и 200 мечева за репрезентацију. Филип Филиповић добио признање за 300 насупа за национални тим.

18.00 – На пливалишту Таш представљене обе екипе. За Србију наступају момци који су недавно освојили златну медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, док ће тим света, који чине црногорски, хрватски, мађарски, грчки и шпански репрезентативци, предводити Вјекослав Кобешћак.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару