Читај ми!

Миленковић: Стицање искуства приоритет у Лиги шампиона

Тренер ватерполиста Партизана Зоран Миленковић рекао је да ће његова млада екипа ове сезоне у Лиги шампиона првенствено стицати искуство, али да ће у свакој утакмици покушати да оствари што бољи резултат и додао да би уз праву подршку, црно-бели за три, четири године имали тим способан за освајање тог такмичења.

Ватерполисти Партизана у среду од 19.30 у Шпанији играју против Барселонете, у првом колу Групе Б у Лиги шампиона.

"Европске утакмице ове сезоне су за Партизан, најмлађу екипу Лиге шампиона, превасходно битне за сазревање и стицање искуства. Међутим, то не значи да у сваки меч не улазимо са циљем да пружимо максимум и остваримо што бољи резултат", рекао је Миленковић.

Он је додао да је Барселонета, за коју играју српски ватерполисти Страхиња и Виктор Рашовић, врло добра екипа.
"Састав је овог лета нешто промењен, али и даље је то искусна и врло добра екипа. За разлику од већине екипа у Регионалној лиги, жаргонски речено 'тешкашких' тимова, Барселонета игра брзо, са много пливања, уз доста контранапада. То је стил игре који ценим и коме Партизан треба да тежи. Зато је дуел у Барселони изузетна прилика да видимо где смо у односу на екипу познату по брзој игри и колико можемо да јој парирамо", рекао је Миленковић.

После полусезоне у Регионалној лиги Партизан је други на табели, а тренер је рекао да је екипа направила напредак и да би уз пар појачања за три, четири године, могла да освоји Лигу шампиона.

"Направили смо велики напредак. Веровао сам да ћемо доћи до овог нивоа игре уз велики и квалитетан рад. Досадашњи резултати много говоре о Партизану и његовој ватерполо школи. Сада имамо вероватно најмлађи први тим у историји клуба. Када би клуб и екипа добили праву подршку и када бисмо успели ове момке на Бањици да задржимо неколико сезона, сигуран сам да бисмо, уз пар појачања, за три, четири године имали тим спреман за освајање Лиге шампиона", рекао је Миленковић.
Ватерполиста Партизана Филип Радивојевић рекао је да треба заборавити добар учинак у Регионалној лиги и окренути се дуелу са Барселонетом.

"У Партизану смо васпитани да успехе брзо заборављамо и да се одмах окрећемо следећим изазовима. Барселонети ћемо препустити улогу фаворита, али имамо обавезу да у меч уђемо без калкулација, да пружимо максимум. Желимо да кроз стицање искуства у Лиги шампиона остваримо и што боље резултате", навео је он.
Центар црно-белих Небојша Тохољ рекао је да млада екипа Партизана, без обзира на име противника, нема право да уђе опуштено у предстојећу утакмицу.

"У нашој групи Про Реко, Југ и Егер одскачу као фаворити. Барселонета и Хановер су ривали с којима бисмо могли равноправно да се носимо и да тражимо шансу за бодове. Надам се да ћемо наставити у ритму којим смо почели сезону и да ћемо у Барселони пружити добру партију", рекао је он.
Партизан у Барселону путује у скоро комплетном саставу. Изостаће Марко Манојловић, коме је у утакмици са Јадраном повређена аркада.
Српски шампион би у Шпанију требало да крене у уторак ујутро. Управа клуба још ради на томе да обезбеди средства за путовање, а проблем прави и штрајк компаније Луфтханза, чијим је летом екипа требало да предје део пута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару