Шоштар: Београд и Загреб нису исто, овде нема насиља

Ватерполо клуб Партизан оградио се од изјава координатора млађих категорија Зорана Братуше, који је оценио да напад на младе ватерполисте црно-белих у Загребу "није био тако велики као што су неки медији представили" и да је "нешто слично могло да се догоди било где у региону, па и у Београду".

"Ватерполо клуб Партизан се ограђује од неких ставова које је изнео координатор млађих селекција проф. Братуша. Пре свега у делу минимализације онога што се десило, јер је сваки напад на спортисте, били малолетни или пунолетни, више него ужасан чин. Сигурно не едукативан јер не постоје 'мале батине' и 'велике' батине. Затим, сигурно не можемо да прихватимо поистовећивање Београда и Загреба када су у питању лична безбедност спортиста, јер у Београду се такве ствари не догађају, поготово не над младим спортистима", рекао је председник црно-белих Александар Шоштар у писаној изјави достављеној Танјугу.

Према његовим речима, клуб ће у наредним данима предузети све неопходне радње да се утврди да ли је било и безбедносних пропуста у раду одговорних за ту селекцију играча.

"Ми сигурно нећемо стати и у сарадњи са нашом државом тражићемо да се дође до пуне истине и да се одговорни казне. Док надлежни органи не утврде истину, ми се као клуб нећемо више оглашавати поводом овог питања", поручио је Шоштар.

Група хулигана напала је петорицу младих ватерполиста Партизана у четвртак увече у Загребу, када су се враћали у хотел из "Мекдоналдса".

"Из групе од двадесетак навијача изашšло је њих неколико, почели су да ударају наше играче, али само је један добио тежу повреду од ударца у шаку. Није било ударања шипкама, бакљама. Тачно је да су навијачи палили бакље, али само да би уплашили децу", изјавио је Братуша.

Како је навео, ситуација се, на срећу, брзо смирила.

"Групи је пришао крупнији човек, из гужве извукао двојицу играча Партизана и испратио их до хотела. Убрзо је дошла полиција, хитна помоћ, двојица дечака су отишли у болницу где је једном установљен прелом шаке и само он више није играо на турниру. Остали су наставили такмичење", истакао је Братуша и додао да је долазак родитеља у Загреб, на финале, био раније планиран и да су они тек тада сазнали за инцидент јер деца нису хтела да дижу панику.

Партизан је, још у саопштењу у суботу, нагласио да ће на сваки начин заштитити своје ватерполисте.

"Не оправдавам напад на наше играче, али нажалост, то је могло да нам се деси и негде другде, не само у Загребу. Ово је проблем социјалних, навијачких група, који имају све земље у региону. То вече навијачи су се окупљали у граду, Динамо је играо утакмицу, а ми то нисмо изнали", поручио је Братуша.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару