Председник ВСС: Андрија имао најбољу намеру, хвала држави

Председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић изјавио је да држава помаже том спорту и да без тога не би било могуће остварити добре резултате. Андрија је из најбоље намере говорио о тешком положају клубова, поручује Кривокапић

Кривокапић је, такође, навео да је ВСС на "помоћи и конкретним потезима" захвалио држави, председнику Томиславу Николићу, премијеру Александру Вучићу и Влади Србије.

"Да не помињем сада део око организације Европског првенства за који смо добили све могуће похвале и о чему се прича и данас. Подсетићу вас на куповину базена за Национални тренинг центар, базу за стварање будућих асова. И други конкретни потези без којих организација не би имала могућности да створи и услове и да оствари овакве резултате какве имамо. А, они су сјајни, изванредни, у свету спорта на овакав начин до сада нису забележени. Власиници смо свих, али свих трофеја на свету и и сада када смо то остварили помоћ државе памтимо, сматрамо је делом ових успеха и надамо се да ће даље бити тако", навео је Кривокапић у изјави коју је пренео ВСС.

Кривокапић се обратио јавности поводом изјаве репрезентативца Србије и једног од најбољих светских ватерполиста Андрије Прлаиновића да медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру нису производ системског улагања и поменуо тешку ситуацију српских ватерполо клубова.

Први човек српског ватерпола је рекао да је Прлаиновић из најбоље намере говорио о тешком положају клубова, али да није поменуо државу.

"Андрија је из најбоље намере говорио о тешком положају клубова и рекао да без клубова нема будућности. Навео је и ватерполо где су клубови у тешком положају. Али, никога није поменуо, посебно не државу са којом имамо сјајан однос", рекао је Кривокапић.

Он је додао да је Ватерполо савез Србије "одавно указивао" да је за решење проблема клубова потребна "акција свих, а не само људи из спорта".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару