Читај ми!

Турнир у Бору, две победе "делфина" у једном дану

Ватерполисти Србије савладали су Шпанију са 12:9 у трећем колу турнира у Бору. Раније у току дана, "делфини" убедљиво савладали Француску са 16:5. Утакмица против Француске почела је минутом ћутања због трагедије у Ници.

Ватерполо репрезентација Србије савладала је Шпанију са 12:9 (2:1, 4:2, 2:4, 4:2) у трећем колу турнира у Бору.

Иако се играло у тешким условима, с обзиром да је киша падала током читавог тока меча, изабраници Дејана Савића пружили су добру партију и забележили и трећу победу у три меча, другу у току дана.

Екипа селектора Дејана Савића се као прва у групи пласирала у полуфинале, у ком ће у суботу играти против Црне Горе.

У другом полуфиналу састају се Италија и Грчка.

На турниру учествује осам репрезентација, које се у Бору спремају за Олимпијске игре у Рио Де Жанеиру.

Базен СЦ Бор. Гледалаца: 1200. Судије: Матијашевић (Црна Гора) и Кастањела (Италија). Играч више: Србија 11 (4), Шпанија 8 (2). Петерци: Србија 1 (1), Шпанија 3 (3)

СРБИЈА:  Г. Пијеловић, С. Рашовић 1, Суботић 1, Ранђеловић, Ћук 1, Д. Пијетловић 1, Никић 2, В.Рашовић 1, Јакшић 1, Филиповић 3, Прлаиновић 1, Б.Митровић. Селектор: Савић.

ШПАНИЈА: Агилар, Мунариз 3, Рока, Гранадос, Молина 4, Мингел 1, Ширањи, Еспањол, Таул, Фернадез, Маларач 1, Еченике, Лопез. Селектор: Хернадез.

Раније данас, Србија је убедљиво савладала Француску са 16:5.

"Делфини" лако против Француске 

Србија је против Француске играла без браће Пијетловић, Филиповића и Прлаиновића док је Виктор Рашовић меч провео на клупи због лакше повреде. Французи су били потпуно равноправан ривал у првој четвртини. Три пута су водили са голом разлике.

Наш састав је тек у трећем минуту другог наставка стигао до вођства од 4:3 голом Митровића, Француска је затим изједначила и то је било све од "галских петлова".

Разиграли су се наши играчи и направили серију од 10:0. Истакли су се головима Никић, Страхиња Рашовић и Јакшић, сва тројица по четири поготка. Французи су последњи, пети, гол постигли после 16 минута игре.

"Најважнија је друга победа на турниру. Нисмо се ми уходавали у почетку него су Французи показали да су добар тим. Када смо наметнули ритам после великог одмора, није било дилеме и заслужено смо победили", рекао је Страхиња Рашовић.

Никола Јакшић је додао: "Мало смо олако ушли у утакмицу. У другом полувремену се видела разлика у квалитету и то се показало на резултату."

Подсетимо да је на овој утакмици Милан Алексић одиграо свој 200. меч за репрезентацију.

Базен СЦ Бор. Гледалаца 500. Судије: Матијашевић (Црна Гора), Басањола (Италија). Играч више: Србија 11 (5), Фрацуска 5 (1). Петерци: Србија 3 (3).

СРБИЈА: Ристичевић, Мандић 1, Гоцић 1, Ранђеловић 1, Ћук, Убовић, Алексић, Никић 4, Алексић 1, Јакшић 2, С. Рашовић 4, Суботић, С. Митровић 2, Б. Митровић, В. Рашовић. Селектор: Савић.

ФРАНЦУСКА: Гарсу, Судадијер, Ковачевић 1, Каш 1, Блари, Симон, Крусила 1, Издински, Марзуки 1, Пеисон, Томашевић, Камараса , Ховханисиан, Лаверсан. Селектор: Брузо.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару