Рађен: Враћам се много искуснији

Српски ватерполиста Никола Рађен изјавио је да ће се вратити у базен као искуснији играч и поручио да још не размишља о репрезентацији.

Рађен после одлуке Суда за арбитражу у Лозани да му суспензију због допинга смањи са четири на две године стиче право повратка 17. фебруара.

"Човек се учи се на грешкама. Али најважније што се нисам затворио у четири зида, радио сам, тренирао. Максимално сам искористио овај период и то је најважније", рекао је Рађен новинарима у Београду.

Он је додао да је сада најважније да пронађе клуб и открио да има понуде из Немачке, Грчке и Србије.

"Имам право да се прикључим екипи три месеца пре истека казне. Једва чекам да се вратим у базен".

На питање да ли размишља о повратку у репрезентацију трофејни ватерполиста је рекао:

"Има времена за то. Зна се ко одлучује. Прво да заиграм, али наравно да сам за репрезентацију увек ту. Тамо су моји пријатељи", рекао је Рађен и објаснио разлоге зашто је његова жалба усвојена.

"Казна је смањена јер сам говорио истину и ништа нисам сакривао. То је било пресудно у одлуци ЦАС. Повезали смо догађаје са утакмицама и доказано је да допинг није узет због побошљања спортских достигнућа", закључио је Рађен.

Рађен је позитиван на кокаин на допинг тесту после утакмице репрезентација Србије и Шпаније у Мадриду 17. фебруара 2015. године у Светској лиги, као и 14. априла исте године у Крушевцу против Русије.

ФИНА је због тога суспендовала Рађена на четири године, а ватерполиста је признао грешку и укључио се у едукативна предавања о штетности допинга.

Рађен је забележио 180 наступа за Србију, а освојио је Светско првенство у Риму (2009) и сребро у Шангају (2011), на првенствима Европе има два злата у Ајндховену (2012) и Будимпешти (2014), сребро у Малаги (2008) и бронзу у Загребу (2010).

Поред тога има две бронзе са Олимпијских игара у Пекингу (2008) и Лондону (2012), као и пет титула у Светској лиги.

Са Партизаном и Црвеном звездом био је шампион Европе и вишеструки шампион Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару