Читај ми!

Ватерполисти Србије бољи од САД за прво место у групи

Ватерполо репрезентација Србије савладала је селекцију САД са 10:8 и обезбедила прво место у Б групи на завршном турнира Светске лиге у Кини. Изабраници Дејана Савића у петак у четвртфиналу, готово извесно, играће против Јапана.

Победом против САД, репрезентација Србије је са максималним учинком заузела прво место у Групи Б и сутра ће за пласман у полуфинале играти против најслабијег тима Групе А, највероватније Јапана.

Најефикаснији у редовима Србије били су Душко Пијетловић, Страхиња Рашовић, Филип Филиповић и Андрија Прлаиновић са по два постигнута гола, док су Живко Гоцић и Стефан Митровић постигли по један.

Србија је током целе утакмице имала предност, али је америчка репрезентација у финишу меча успела да се приближи на само гол заостатка (9:8). Коначан резултат поставио је Филиповић два минута пре краја утакмице.

"Најважнија је победа. Имали смо све време резултат и контролу. Мало смо пали у финишу, али бодови нису измакли", рекао је Стахиња Рашовић, објављено је на сајту Ватерполо савеза Србије.

Прлаиновић је навео да је утакмица физички била тешка, али и да је критеријум суђења био знатно другачији у односу на сусрет са Бразилом.

"Американци су напредовали од 2013. када их је преузео Дејан Удовичић, посебно млади играчи. У овом тренутку могу са сваким да играју, па и са нама. Најважнија је победа и да смо се показали када су се приближили на само један гол", рекао је Прлаиновић.

Ватерполисти Србије бране титулу у Светској лиги.

СРБИЈА: Г.Пијетловић,В.Рашовић, Гоцић 1, Ранђеловић, Суботић , Д.Пијетловић 2, Убовић, С.Рашовић 2, Јакшић , Филиповић 2, Прлаиновић 2, С.Митровић 1, Б.Митровић.Селектор: Савић.

САД; Мозес, Данстејн 1, Вавић, Оберт 1, Релс, Купидо 1, Самјуелс, Азеведо 1, Бовен 2, Халок 2, Смит, Ман, Барон. Селектор: Удовичић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару