Читај ми!

„Орлови“ не иду на Светско првенство

Рукометна репрезентација Србије неће играти на Светском првенству у Француској следеће године, пошто је у Веспрему изгубила од Мађарске 30:25 у реванш мечу баража за одлазак на шампионат.

Мушка репрезентација Србије није успела да се пласира на Светско првенство које ће се наредног јануара одржати у Француској. Орлови су у другом мечу баража поражени од селекције Мађарске 25:30 (12:17) пред 5.000 гледалаца у Веспрему. Мађари су тако само увећали предност коју су стекли после првог меча одиграног у Краљеву прошлог петка (26:25).

Јунака су имали у сјајном голману Роланду Миклеру (19 одбрана) и средњем беку Матеу Лекаију (8), док је у редовима Србије, као и у првом мечу најефикаснији био Петар Ненадић са осам погодака, а пратио га је Немања Зеленовић са шест.

Исхитрене шутеви српских бекова кажњавао је убитачни мађарски контранапад преко растрчаног десног крила Харшањија, који је до десетог минута са три поготка довео свој тим до 6:3. Соло акције Петра Ненадића биле су једино што је српски напад могао да понуди у надигравању одбране иза које је стајао сконцентрисани Роланд Миклер, који је из минута у минут увећавао свој конто успешних интервенција.

За минут одмора, селектор Дејан Перић, одлучио се у 14. минуту код резултата 9:5. То није пуно променило у односу снага на терену. Мађарски бекови, Лекаи и Анчин, лако су надигравали српску одбрану, практично без контакта, и довели свој тим до максималних +7 - 14:7 у 23. минуту.

Нови квалитет у нападу српском тиму донео је улазак Луке Митровића, који је са два гола у завршници првог полувремена смањио предност домаћина на +4, да би Џамали закључио првих 30 минута голом у последњем нападу за 17:12.

Одличан старт Србије у другом делу, голови Николића, Шешума и Ненадића, приморао је мађарског селектора Ћавија Сабатеа да затражи тајм-аут већ у 36. минуту код резултата 17:15. Један од главних протагониста повратка орлова у меч био је дебитант у званичним утакмицама Тибор Иванишевић који је са пар одбрана дао крила својим саиграчима, који су у 40. минуту голом Петра Ненадића са линије седам метара дошли надомак изједначења - 18:17.

Пар техничких грешака, као и сјајни Роланд Миклер на мађарском голу, поново су погурали Мађаре ка победи у наредним минутама, Вођа мађарског тима у тим тренуцима био је средњи бек Мате Лекаи, који је лако надигравао слабо покретљиву зону српске тима. Лампица за аларм се упалила при поновној разлици од пет голова у 48. минуту, када је Дејан Перић позвао на договор (24:19).

То није донело неопходну промену на терену. Улогу главног егзекутора у мађарском тиму преузео је десни бек Жолт Балог, који је са три везана гола пет минута пре краја практично решио питање победника и путника на Светско првенство у Француску.

 

МАЂАРСКА: Балог 3, Иљеш 2,Сух, Часар, Иванчик Ђ 1, Иванчик Т 5(5), Харшањи 5(1), Фазекаш, Миклер 19 одбрана, Нађ К 1, Нађ Л 1, Џамали 1, Зубаи 1, Банхиди, Анчин 2, Лекаи 8

СРБИЈА: Шешум 1, Марјановић, Ђукић 3, Иванишевић 10 одбрана, седмерац, Ненадић 8(1), Илић, Рнић, Бељански, Митровић 3, Зеленовић 6, Станковић, Марсенић 3, Станковић С, Младеновић, Николић 1, Марјанац

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару