Вујасиновић: Вратићу се у Партизан!

Нови тренер ватерполиста Про Река Владимир Вујасиновић рекао је да су иза њега четири тешке, али и лепе године у Партизану и истакао да ће увек помагати том клубу колико год може.

"Радили смо у тешким условима, али радио сам са стручним штабом и екипом, у којој су готово сви имали снаге и мотива да се боре са недаћама и проблемима. Упркос нашим лимитима, постизали смо добре резултате и, по мени, сезону завршавали успешно", рекао је Вујасиновић.

Он је пожелео срећу свима у Партизану у будућем раду и да преброде тешку ситуацију, додајући да ће гледати да са своје стране помогне колико може.

Вујасиновић ће од наредне сезоне са клупе предводити италијански Про Реко, за који је играо од 2001. до 2008. године.

"После седам играчких година дошло је време да се вратим у Про Реко, сада као тренер. Испред мене је велики пројекат, јер Про Реко има велике планове. Покреће се академија ватерпола, граде се два базена. У Реку желе и да развију своју јаку школу, да створе базу какву има Партизан", навео је Вујасиновић.

Говорећи о играчком кадру Про Река, он је навео да је циљ подмлађивање екипе.

"Кад је о српским играчима реч, сигурно остаје Душан Мандић, који има важећи уговор, док су Филипу Филиповићу, Андрији Прлаиновићу и Душку Пијетловићу понуђени нови уговори", рекао је Вујасиновић.

На питање да издвоји неколико утакмица које ће му, као тренеру Партизана, остати у најлепшем памћењу, Вујасиновић је издвојио три.

"Први такав меч је полуфинале Лиге шампиона, против Југа, на Бањици 2012. Изгубили смо од ривала који је био далеко квалитетнији од нас, али мало је недостајало да дођемо бар до петераца. Оно што нисмо успели против Југа, успели смо годину дана касније, када смо великог фаворита за освајање Лиге шампиона Про Реко избацили у четвртфиналу фајнал-сикса у Барселони. Могао бих још да издвојим трећу утакмицу финала плеј-офа 2015. против Радничког, када је Партизан, после две године, поново освојио домаћу титулу", навео је он.

Вујасиновић је у Партизану провео укупно девет година, а председник клуба Александар Шоштар подсетио је шта је све постигао са црно-белима - у првој сезони (1997/98) је освојио трофеј у Купу ЛЕН, у клуб се вратио 2008. и као капитен предводио Партизан ка титули првака Европе, Супер купу Европе и четири "дупле круне".

Играчку каријеру је завршио 2012. када је преузео први тим Партизана.

"Уз изузетно квалитетан рад у последње четири године Партизан је, највише захваљујући Влади Вујасиновићу, и поред свих недаћа постизао успехе. Прошле године освојено је првенство Србије, а ове дупла круна. Све ово време имали смо младу екипу, ограничених могућности. Нисмо могли да формирамо јачи тим. Кад се у обзир узме квалитет екипе, постигнути су изузетни резултати, а заслуге за то припадају на првом месту Владимиру Вујасиновићу", рекао је Шоштар.

Шотар је изразио наду да ће се Вујасиновић вратити на Бањицу, а ту могућност није искључио ни нови тренер Про Река.

"Кад будем мењао средину, Партизан ће ми бити први избор", рекао је Вујасиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару