Шапић и Ћирић се повукли из репрезентације

Ватерполисти Александар Шапић и Александар Ћирић саопштили су да се повлаче из репрезентације, а у емотивном обраћању јавности као разлоге су навели лош рад Савеза, првенствено Ненада Манојловића.

Истакнути репрезентативци навели су да су од 2000. године освојили много медаља, а да је ситуација у домаћој ватерполо организацији јако лоша и да се нимало не поправља.
"Од 2000. године у континуитету освајамо одличја, а нема никакве стратегије за ватерполо. Манојловић је заслужан за медијску промоцију нашег спорта, али је крив што није направио никакву стратегију", рекао је Ћирић на конференцији за новинаре у Београду.
Он је навео да је Хрватска после освојеног светског првенства изградила три базена, а Црна Гора после победе на европском почела да гради три базена.
"А ми смо за осам година три пута реновирали Бањицу. Имамо два базена, а на Ташу се пре неки дан срушио кров", рекао је Ћирић.
Манојловић је јануара 2000. године постао савезни селектор и на том месту је остао до 2004. после чега је постао директор Савеза.
"Киван сам на овог човека... Има у ватерполу уцењивања младих играча, а он је нарушио међуљудске односе у репрезентацији. (Селектор Дејан) Удовичић је посебна прича. Он је у ватерполо увео аматеризам какав апсолутно није виђен", рекао је Ћирић.
Играч је за лоше стање у ватерполу окривио и Партизан, и рекао да овај клуб приморава играче да потпишу за њега да би могли да играју за репрезентацију.
Шапић је најбољи стрелац у историји ватерполо репрезентације свих времена. Одиграо је 385 утакмица и постигао је 981 гол. Са националним тимом освојио је чак 10 златних медаља на великим такмичењима.  Ћирић има 31 годину и у 346 утакмица за национални тим постигао је 201 гол и освојио осам златних медаља.  Ватерполо репрезентација преживела је велике потресе овог лета. Прво је Данило Икодиновић доживео тешку саобраћајну несрећу, која му је напрасно окончала каријеру. На Олимпијским играма сукобили су се Шапић и голман Денис Шефик, који је раније објавио да се повлачи из националног тима.
"Делфини" су после Игара у Пекингу остали без капитена Владимира Вујасиновића, који је одлучио да се повуче због година. Крај наступа за национални тим објавио је и Дејан Савић, тако да је репрезентација остала практично без целе генерације.
Шапић је рекао да је раније "много причао" и да "стоји иза свега што је говорио".
"Рећи ћу само да се не повлачим због умора, нити недостатка мотива, нити из страха да нисам у стању да играм на врхунском нивоу, нити због свађе са Шефиком, који је мој пријатељ и кога познајем од седме године. О разлозима зашто се повлачим - нећу да причам", рекао је Шапић.
Оба играча навела су да је њихова одлука коначна и да је неће променити чак и ако се нешто позитивно промени у Савезу.
"Желим репрезентацији у будућности све најбоље и да млади досањају наше недосањане снове, а ту мислим пре свега на олимпијско злато. Желим и да одсањају мој лични сан о 1.000. голу. Имаће моју пуну подршку", рекао је Шапић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару