Читај ми!

Кривокапић: ЕП у Београду је незабележено у овом спорту

Председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић рекао да је протекло Европско првенство у Београду по много тога незабележено у историји тог спорта у свету и додао да је организација била велики изазов за ту организацију и Град Београд.

"Европско првенсто у Београду је било највеће и најбоље организовано првенство икада. Не само по томе што је било 28 екипа и што је одиграно 100 утакмица, већ зато што се одвијало у величанственом амбијенту, незабележеном када је у питање европски и светски ватерполо", рекао је Кривокапић на свечаности у Старом двору.

У Скупштини Града Београда је одржана свечаност за све тимове техничке организације и званичних спонзора, којима су додељене медаље, плакете и захвалнице.

"Сви ми заједно смо показали велико гостопримство и да смо прави спортски домаћини. Није било никаквих инцидената и сви су се вратили у своје државе задовољни што су били сведоци једног спектакла", рекао је Кривокапић.

Он је додао је за Ватерполо савез Србије и Град Београд био велики изазов да испуни све услове Европске пливачке уније (ЛЕН) и организује Европско првенство у сред зиме.

Кривокапић се посебно захвалио председнику Србије, Влади Србије и Министарству омладине и спорта, рекавши да "ово такмичење без њих не би било могуће".

"Све уложено су нам наши ватерполосити вратили победом у финалу и освајањем златне медаље, трећи пут узастопно. Величанствено су се борили за боје наше земље", оценио је председник Ватерполо савеза Србије.

Градски менаџер Горан Весић рекао је да је Граду Београда била изузетна част да буде домаћин шампионата.

"Оно што је добро, што ћемо памтити, а не само медаљу је то како су наши спортисти промовисали град и нашу земљу. Посебно је лепо и добро што ће Ватерполо савез Србије добити свој центар у Врњачкој бањи. Нама је потребно свако европско или светско такмичење, јер је то најбоља промоција, а и тако постојеће објекте доводимо у ред, а и градимо нове", рекао је Весић.

Европско првенство у Београду одржано је од 10. до 23. јануара, а прваци су постали Србија у мушкој конкуренцији и Мађарска у женској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи