Никић и Прлаиновић: Ово злато ће се памтити

Слободан Никић и Андрија Прлаиновић, репрезентативци Србије, верују да ће се дуго памтити атмосфера у Београду и освајање златне медаље на Европском првенству.

Ватерполисти Србије, Слободан Никић и Андрија Прлаиновић, који су са репрезентацијом Србије освојили златну медаљу на Европском првенству у Београду, верују да ће се тријумф "делфина" дуго памтити.

"Предиван је осећај, још нисмо ни свесни да смо освојили опет златну медаљу, поготово пред пуном Арену. Поносан сам на екипу и стручни штаб на то како смо изнели терет, јер притисак је био огроман", рекао је Никић, гостујући на РТС-у.

Спектакуларна атмосфера у Београду није оставила равнодушним ни репрезентативце Србије, кој, признају, нису навикли да играју пред толиком публиком.

"Овакво финале није до сада виђено. Играти пред толиким бројем људи је за нас нешто потпуно ново. Првенство је одлично организовано, била је изузетна посета и последње вече је било заиста невероватно. Финале које ће се дуго памтити", рекао је Прлаиновић. 

Атмосфера је утицала да "делфини" не започну финални меч са Црном Гором како умеју, али нису посустајали нити једног момента, што им је на крају донело злато и, наравно, излазак на балкон.

"Арена је била мала за све оне који су желели да присуствују финалу. Тренуци на балкону се памте, сваки излазак на балкон је круна великог успеха", признаје Прлаиновић.

Ситуација у српском ватерполу, односно клубовима, већ дужи низ година није на завидном нивоу. Прлаиновић и Никић се надају да ће се то поправити, после великих успеха који ови момци постижу.

"Србија је показала да воли ватерполо, да је земља ватерпола и да су клубови заслужили да буду у много бољој ситуацији. Надам се да ће се стање поправити, што би било добро за све", оценио је Прлаиновић.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи