Николић примио ватерполисте

У згради Генералног секретаријата председника Републике, Томислав Николић примио ватерполо репрезентацију Србије.

Председник Србије Томислав Николић примио је ватерполо репрезентацију Србије после освајања златне медаље на Европском првенству у Београду.

Николић је "делфине" и женску ватерполо селекцију Србије дочекао у згради Генералног секретаријата председника Републике са лоптом, коју су му уручили репрезентативци 2014. године, после освајања титуле првака Европе у Будимпешти.

"У Србији сваке године говорим на важном догађају и сваки пут се спремам за то. Сада ми и ватерполисти праве 'муку'. Поклонили сте ми лопту 2014. године, коју сам чувао у својој канцеларији. Био сам убеђен да, ако она буде стајала на том месту, да ћемо бити поново први", рекао је Николић, који је био председник Организационог одбора 32. првенства Европе у ватерполу.

Николић је додао да су ватерполисти издржали све напоре и савладали великог противника.

"Хвала вам што сте били први, требало је издржати све то. Пошто ми овде нико неће звиждати, могу да се захвалим Влади Србије на организацији турнира. Из ЛЕН-а смо добили највеће могуће похвале", истакао је Николић.

Најискуснији српски ватерполисти Живко Гоцић и Слободан Никић уручили су златне медаље Николићу и Вањи Удовичићу, министру омладине и спорта и бившем саиграчу из репрезентације.

"Част ми је што могу да причам о сјајном и успеху. Београд је ушао у историју европског ватерпола, померили смо границе у организацији. Влада је одвојила скоро сва средства, али преостале су нам још две четвртине наше утакмице, јер нам преостаје да направимо Национални ватерполо центар у Врњачкој бањи", поручио је Удовичић.

Председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић захвалио је председнику Николићу и премијеру Александру Вучићу на подршци.

"Ватерполисти су понос Србије и највећи бренд. Имали смо подршку председника Николића и премијера Вучића, хвала Влади што нам је купила дом у Врњачкој бањи. Морам да истакнем да смо од многих добили признање да је у Србији организовано највеће првенство икада", рекао је Кривокапић.

Ватерполисти Србије јуче су у финалу, пред 16.000 гледалаца у Комбанк арени, савладали Црну Гору 10:8 и тако по седми пут постали прваци Европе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи