Честитке ватерполистима

Честитке златним ватерполистима Србије упутили су премијер Александар Вучић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, градоначелник Београда Синиша Мали.

Председник Владе Србије Александар Вучић честитао је српским ватерполистима освајање златне медаље на 32. Европском првенству у ватерполу.

"„Изузетно сам почаствован шšто могу да вам, у име Владе и грађана Републике Србије, честитам победу у финалној утакмици на управо завршšеном Европском првенству у ватерполу", навео је премијер у честитки.

"Освајање најсјајнијег одличја и одбрана титуле европског шšампиона, уз пуну подршšку домаће публике, има огроман значај, како за вас као врхунске ватерполисте, тако и за српски спорт. Ваш успех је подстрек, али и доказ младима у Србији да се вансеријски резулатати постиžжу само дугогодишšњим залагањем, напорним радом и личним одрицањима", навео је Вучић, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Премијер је честитке упутио и младим репрезентативкама Србије, које су, како је рекао, уз таленат, показале огромну вољу и жељу за постизањем великих резултата.

"Дубоко верујем да ће у наредним годинама остваривати победе и неизоставно освајати медаље", навео је Вучић.

Он је истовремено честитао и представницима Европског првенства у ватерполу Београд 2016, Ватерполо савезу Србије, Министарству омладине и спорта и Граду Београду на изузетној организацији и обореном рекорду у посећености и гледаности овог спорта.

"Србија је спремно дочекала многобројне спортисте и туристе из земаља учесница овог првенства и пруžила им гостопримство традиционално доброг домаћина", навео је премијер.
Он је пожелео ватерополистима да поред европског, ове године српском ватерполу подаре и тако дуго žељено олимпијско злато у Рију.Удовичић: Браво шампиони!

Министар омладине и спорта Вања Удовичић каже да је била привилегија гледати и подржавати репрезентацију Србије.

"„Браво шšампиони! Хвала вам шšто сте нас јошš једном учинили поносним и доказали да је европски трон ваšш! Била је привилегија гледати вас и подрžжавати. Хвала свима који су подрžали наšше šшампионе и из Арене послали најлепшšу слику Србије“", наводи се у честитки Удовичића.

Мали: Јединствен историјски успех

Градоначелник Београда Синиšа Мали честитао је ватерполо репрезентацији Србије освајање златне медаље и позвао грађане да испред Старог двора вечерас од 21 час поздраве šшампионе.

"„Трећи пут заредом наšша репрезентација се у финалу континенталног šампионата изборила за најсјајнију медаљу. Након Ајндховена и Будимпеšте, европско злато је поново у рукама Србије, šто представља јединствени историјск успех", поручио је Малио у честитки.

Он је навео да су сви поносни на нашšе хероје, који су по ко зна који пут обрадовали читаву нацију.

"Овај пут је било највеличанственије, јер је победа остварена пред домаћом публиком, у Београду, у препуној Арени", истакао је градоначелник.

Он је честитке упутио и стручном šтабу, играчима и читавој нацији на великом успеху.

"Свака вам част, златни момци”, наводи се у честитки градоначелника, саопштила је Служба за информисање града.

Михајловић: Потврда квалитета и заједниšштва

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, честитала је репрезентацији Србије освајање титуле првака Европе.

"“Ватерполистима и стручном šтабу репрезентације најискреније честитам освајање златне медаље на Европском првенству у ватерполу. Врхунском игром, упорноšћу и заједнишšтвом потврдили сте светски квалитет и учинили нас поносним. Показали сте да за оне који вредно раде, верују у себе и играју као тим ниједан циљ није недостиžжан", наводи се у честитки.

Она је истакла да је победа у финалу јоš вреднија, јер је остварена пред рекордних 16.000 гледалаца у “Арени”, "на понос Београда и целе Србије".

"Верујем да ће ова генерација донети јоšш много златних одличја са великих такмичења, као и да ћемо ускоро моћи да се једнако радујемо и медаљама нашšег žженског ватерполо тима", поручила је Михајловићева саопштено је из кабинета потпредседнице.

Гојковић:  Показали сте како се игра за Србију

Председница Народне скупшšтине Србије Маја Гојковић честитала је ватерполистима Србије освајање златне медаље на европском првенству у Београду.

"„У име Народне скупшšтине и у своје лично име честитам вам на изузетној и убедљивој игри током целог првенства, која је заокружžена освајењем најсјајнијег одличја. Играли сте срцем и заслужžено трећи пут узастопно освојили злато на европским такмичењима. Показали сте како се игра за Србију и поносни смо на вас"“, поручила је Гојковићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи