Капитен српских ватерполисткиња: Немамо шта да изгубимо

Капитен женске ватерполо репрезентације Србије Драгана Ивковић изјавила је да њена екипа нема шта да изгуби у предстојећој утакмици на Европском првенству против Француске и да би пласман у четвртфинале показао да је тим квалитетан и перспективан.

"Резултати Француске на Европском првенству јесу добри, али ми немамо шта да изгубимо. То је јака и искусна екипа, али улога фаворита некад може да донесе и нервозу екипи. Покушаћемо да искористимо њихову нервозу и остваримо позитиван резултат који би нас одвео у четвртфинале Европског првенства", рекла је Ивковићева на конференцији за новинаре у Београду.

Ватерполисткиње Србије у уторак од 17.15 у Београдској арени играју против Француске утакмицу последњег кола Групе Б на Европском првенству, а победа једну од те две екипе води у четвртфинале.

Драгана Ивковић је навела да њена екипа није очекивала тако велику подршку публике и да ће јој то много значити у сутрашњем мечу.

"Нама је такмичарски део на првом месту. Ништа још није готово, али мислим да бисмо пласманом међу осам најбољих људима више отворили очи када је у питању женски ватерполо. Ми нисмо професионалци, то нам није посао, за разлику од француског тима. Пласман у четвртфинале би показао да имамо квалитет и да ће добри резултати тек доћи", навела је Ивковићева.

Селектор Србије Владимир Бајковић рекао је да се пре почетка Европског првенства екипа спремала за утакмицу која обезбеђује девето место, али да ће дати све од себе да се пласира у четвртфинале.

"Имамо шансу да направимо ново изненађење на турниру. Француска је показала већи квалитет него што се очекивало, али не одустајемо од циља да се у последњем колу пласирамо међу осам екипа. Даћемо све од себе, то нам је једина шанса, више је нећемо имати. Шта год да урадимо, такмичење није готово, разлика између осмог и деветог места није велика", рекао је Бајковић.

Селектор је додао да се екипа привикла на "ефекат Арене" и да неће изгорети, већ да ће јој велики број гледалаца пружити додатни мотив пошто Француска није непобедива.

"Француска није непобедива, видећемо колико смо способни да их угрозимо. Играмо против професионалаца, али тражићемо своју шансу. Ако до краја издржимо и уђемо у нерешен меч, мислим да ћемо имати шансу да их угрозимо. Ако то не успемо, онда да покушамо одиграмо најбољу утакмицу до сада", додао је Бајковић.

Репрезентативка Србије Ивана Ћоровић рекла је да је њена екипа показала да може да игра са свима и да је циљ популаризација женског ватерпола.

"Циљ је да се људи заинтересују за женски ватерполо. Драго ми је што је много људи на нашим утакмицама", рекла је Ћоровићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи