Удовичић: Направљен је спектакл, можда повећамо капацитет за финале

Директор предузећа "ЕП - ватерполо 2016" Дарко Удовичић рекао је да су организатори Европског првенства презадовољни досадашњом организацијом и посетом на утакмицама.

"Јако смо задовољни досадашњим делом првенства. Поносни смо на резултате мушке и женске репрезентације, поносни смо на посету. За сада све тече и преко преко плана и то је показатељ да Ватерполо савез Србије, заједно са републиком и градом, учинио праву ствар и направио спектакл у Арени", рекао је Удовичић.

Удовичић је навео да се нада да ће и до краја шампионата све протећи како треба и додао да је посета на утакмицама превазишла сва очекивања.

"Посета превазилази сва наша очекивања. Импресивне се поподневе сесије, поготово када игра наша репрезентација. То је захвалност репрезентацији за све резултате у прошлости", рекао је Удовичић.

Он је истакао да је до првог дана Европског првенства продато чак 65 одсто карата за финале.

Капацитет Београдске арене за Европско првенство је 10.500 места, а Удовичић је објаснио да се за сваку поподнену сесију у продају пушта 5.000 до 6.000 улазница.
Удовичић је рекао и да ВСС има обавезу да обезбеди одређени број улазница за све федерације које учествују, за спонзоре, за играче...

"ВСС води рачуна да испоштујемо уговор са ЛЕН-ом, морамо да обезбедимо 10 одсто улазница за сваку репрезентацију која учествује у поподневном програму и све док не потврде да ли хоће те карте, ми не можемо да их пустимо у продају", рекао је Удовичић.

Присутне новинаре је занимало да ли ће се повећати капацитет Арене за финални дан, односно да ли ће бити померена завеса која се налази између два базена.

"Прво, постоје технички предуслови да би се то урадило. Друга ствар је шта бисмо добили ако то урадимо, а треће, морамо да објаснимо људима да видљивост са те стране не би била адекватна", рекао је Удовичић.

"Ми ћемо имати симулацују и видети која је видљивост и онда ћемо да се обратимо и кажемо - може или не може. Не желимо да кажемо људима: 'Ево имате карте, а видећете нешто или ништа'. Ако буду постојале техничке могућност да се то урадили, ми ћемо бити вољни да то урадимо. Ако не буде могло, одустаћемо", рекао је он.

Председник ВСС Милорад Кривокапић рекао је да се Србија до сада показала као добар домаћин.

"Хиљаде позива је дневно и из земље и из иностранства, људи нам говоре да је ово најбоље организовано првенство до сада, и Европе и света... На утакмицама где се очекивало пар стотина гледалаца, као на мечу с Малтом, било је 11.000 људи. То се никада до сада није десило. Србија се показала као добар домаћин", рекао је Кривокапић.

Председник ВСС је истакао и да је на рачун те организације уплаћен новац из буџета.

"То се никада није десило да у јануару легну буџетске паре Министарства омладине и спорта. Министар Вања Удовичић и премијер су нам изашли у сусрет и уплатили паре пре рока. Од срца им се захваљујем", рекао је Кривокапић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи