Читај ми!

Убедљив пораз Србије од Шпаније

Србија – Шпанија 6:21 (крај). Ватерполисткиње Србије убедљиво су поражене од европских првакиња из Шпаније са 21:6 (6:0, 5:4, 4:1, 6:1), у утакмици трећег кола Групе Б на Европском првенству у Београду.

Србија сада има два пораза и једну победу. Шпанија је званични европски првак и један је од главних кандидата за медаљу и сада дели прво место са Италијом, пошто обе екипе имају све три победе.

Србија је утакмицу почела у грчу, што је Шпанија искористила и добила прву четвртину са 6:0. У истом стилу се наставила и друга четвртина, а "фурије" су повеле са чак 8:0.

Тада је Јелена Вуковић постигла два везана гола, тим се пробудио, а утакмица је постала равноправнија. Шпанија је другу четвртину добила са 5:4.

То је, међутим, било све што је Србија успела да уради, пошто је Шпанија наставила да погађа и тада је први пут дошла до двоцифрене предности – 15:5, на крају треће четвртине.

Шпанија је у последњој деоници показала сву снагу и тај део игре убедљиво је добила са 6:1.

Најупечатљиви тренутак утакмице, међутим, дело је Тијане Јаковљевић, која је са пола терена постигла гол.

Најефикасније у тиму Србије биле су Вуковићева и Теодора Рудић са по два гола. У стрелце су се уписале и Јована Миловановић и Тијана Јаковљевић.

У екипи Шпаније четири играчице постигле су по три гола: Матилде Ортис, Росер Тараго, Јудит Форка и Маика Гарсија. 

Ток меча: 

16.50 - У последњој деоници наше девојке су постигле само један гол и то у последњем секунду, па су играчице из Шпаније на крају забележиле убедљиву победу – 6:21

16.32 – Нешто мирнија је била трећа четвртина, у којој је виђено пет голова и након које европске првакиње имају предност од 5:15. 

16.11 – Коначно смо видели голове наше селекције (четири), али Шпанија и даље има велику предност на половини меча – 4:11. 

15.58 - Већ након прве четвртине до изражаја је дошла разлика у квалитету, која је на страни Шпанкиња – 0:6. 

15.45 – Почео је меч у Арени... 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи