Мађарска у дербију дана савладала Русију

Ватерполо репрезентација Мађарске забележила је прву победу на Европском првенству у Београду, пошто је после преокрета убедљиво савладала Русију са 12:6 (1:4, 3:1, 3:0, 5:1) у другом колу Групе Д.

Мађарској је ово прва победа на шампионату, пошто је у првом колу одиграла нерешено са Грчком, док је Русија у првом колу победила Турску.

Русија је у дербију дана водила 3:0, а после прве четвртине 4:1. "Баћушке" су у другој деоници водиле и 5:2, али онда је Мађарска током две четвртине направила серију од 6:0 и дошла до вођства 8:5.

Мађари су у том периоду дали гол и са играчем више, а одбранили су једину предност ривала. Дмитриј Холод је почетком четврте четвртине смањио на 8:6 и тако донео нову наду Русији, али су Денеш Варга и његов млађи брат Данијел са два гола донели огромну предност Мађарској, а онда је Бенце Батори са два гола ставио тачку на велики дерби.

Батори је био најефикаснији у победничком тиму са пет голова, док је Ђорђ Вамош постигао три гола, а Денеш Вага два.

Најефикаснији у тиму Русије био је Холод са три гола.

Раније данас, Италија је забележила другу узастопну победу, пошто је победила Румунију са 11:5. "Азури" су у првом колу победили Немачку 16:5 и тако са два убедљива тријумфа потврдили да су главни кандидати за прво место у Групи Ц.

Италија у петак игра против аутсајдера Грузије.

Освајач бронзане медаље са прошлогодишњег Светског првенства, селекција Грчке убедљиво је победила Турску са 21:6.

Резултати данашњих мечева:

Група Ц:

Немачка - Грузија 11:9
Турска - Грчка 6:21

Група Д:

Румунија - Италија 5:11
Мађарска - Русија 12:6

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи