Србија поздравила шампионе света

Они, најбољи на свету, они који нас никада нису разочарали, они који су са поносом представљали Србију у сваком кутку света... Они, најбољи ватерполисти Србије, стигли су у домовину, где им је, као много пута до сада, приређен величанствен дочек.

20.25 - После химне Србије, окупљенима се обратио капитен Живко Гоцић и Андрија Прлаиновић, који су позвали навијаче да и убудуће буду уз ватерполо репрезентацију.

20.20 - После селектора Савића, на реду су и репрезентативци Србије, а пехар је изнео капитен Живко Гоцић.

20.00 - Неколико хиљада људи окупило се испред Скупштине Србије.

Више хиљада људи дочекало је испред Скупштине Србије у Београду ватерполисте који су освојили Светско првенство у Казању.

Играчи и стручни штаб су појединачно представљени, а више хиљада људи поздравило их је скандирањем њихових имена, бакљама, заставама, транспарентима и узвицима "шампиони".

Ватерполо репрезентација Србије освојила је Светско првенство у Казању, пошто је синоћ у финалу победила Хрватску са 11:4.

Ватерполисти и окупљени су затим отпевали химну, а навијачима се први обратио капитен Живко Гоцић.

"Хвала на дочеку, хвала што вас има толико. Нама је пуно срце када видимо да сте срећни због нас. Надам се да ћемо и убудуће да производимо таква осећања код вас", рекао је Гоцић.

Репрезентативца Андрију Прлаиновића окупљени су поздравили скандирањем: "МВП", пошто је проглашен за најбољег играча Светског првенства.

"Надам се да вас овај пут нисмо пуно нервирали, трудили смо се као никада", рекао је Прлаиновић.

Он је позвао навијаче да оборе рекорде гледаности на Европском првенству у јануару у Београдској арени.

"Сви смо презадовољни оним што смо урадили овог лета. Хвала целој Србији и свима који су нас пратили. Желео бих да у јануару направимо спектакл на светском нивоу, да се о томе прича деценијама, да се Арена испуни у већини утакмица и пошаљемо најбољу слику из Србије какве спортисте и људе имамо", рекао је Прлаиновић.

Он је додао и да се "најежи када помисли на осећај уочи почетка финалне утакмице и сам меч" и да ће сваком играчу требати два-три дана да се врати у нормалу.

Најбољи играч света Филип Филиповић рекао је окупљенима: "Ви сте наш понос. Ово злато је из дубине наше душе", док је Душан Мандић навео да није било лако, али да ће се његова екипа потрудити да освоји злато на Европском првенству и Олимпијским играма.

Најмлађи српски репрезентативац, 18-годишњи Никола Јакшић донео је пехар из Казања.

"Ово ми је први излазак на балкон. Надам се да ће их бити још много. Сви тренери са којима сам радио су ми помогли да дођем довде, свима сам захвалан. Велика је част носити пехар. Надам се да ће тако бити и после Европског првенства", рекао је Јакшић.

Живко Гоцић је оценио да је селекција Србије на добром путу.

"Ми осећамо подршку наших људи, то је велика част и много значи. Мислим да смо на добром путу. Надам се да ћемо успети да наставимо овакав рад са селектором Дејаном Савићем. Нема никаквих тајни, рад и посвећеност и само такав пут доводи до крајњег циља", додао је капитен за РТС.

Током дочека, окупљене је поздравила и маскота Европског првенства у Београду – Снешко, а пре изласка ватерполиста на бину, испред Дома Народне скупштине Србије био је организован концерт.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи