Читај ми!

"Делфини" седми на крају

Ватерполисти Србије освојили су седмо место на Светском првенству у Барселони, пошто су данас савладали Аустралију са 13:7. Пет голова Филипа Филиповића.

Ватерполо репрезентација Србије заузела је седмо место на Светском првенству у Барселони пошто је данас, у утакмици за пласман, победила Аустралију са 13:7 (3:2, 2:2, 4:2, 4:1).

Најефикаснији у екипи Србије био је Филип Филиповић са пет голова, по два су постигли Живко Гоцић и Душко Пијетловић, а по један Никола Рађен, Стефан Митровић, Вања Удовичић и Слободан Никић.

У екипи Аустралије по два гола постигли су Џоел Свифт и Рис Хауден, док су по један постигли Ерон Јангер, Ејдан Роуч и Ричард Кембел.

Екипе су у првој четвртини биле изједначене, а Србију је предводио Филиповић са два гола. Он је, међутим, при резултату 2:2 промашио петерац, али је Гоцић у завршници донео Србији гол предности.

Ватерполисти Србије су у другој четвртини, предвођени голманом Браниславом Митровићем, заиграли боље у одбрани, али то нису успели да искористе и увећају предност. Екипе су постигле по два гола, Рађен и Гоцић за Србију, а Ерон Јангер и Свифт са Аустралију.

Бољом игром у нападу предвођени Филиповићем, ватерполисти Србије увећавали су предност у трећој четвртини. Голове су постигли још Пијетловић и Митровић за вођство од 9:5. Кембел је у завршници голом смањио заостатак.

Изабраници Дејана Савића су у последњој деоници добро играли и у одбрани и у нападу, добили је са 4:1 и остварили убедљиву победу.

Такмичење на ватерполо турниру завршава се данас. Селекције Шпаније и Грчке од 20.45 играју за пето место, од 16.30 на програму је меч за бронзану медаљу између Хрватске и Италије, док од 22.15 Мађарска и Црна Гора играју у финалу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи