Ватерполисти доминантно до осмине финала

Ватерполо репрезентације Србије победила је и трећу утакмицу у групи Ц, и тиме изборила право да на почетку доигравања игра са најгоре пласираном екипом из групе Д. Најновија жртва изабраника селектора Дејана Савића била је селекција Кине, која је савладана резултатом 16:9 (4:3, 4:2, 5:3, 3:1). Утакмице осмине финала су на програму у недељу.

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у осмину финала и освојила је прво место у Групи Ц, пошто је у утакмици трећег кола на Светском првенству у Барселони, победила Кину са 16:9 (4:3, 4:2, 5:3, 3:1).

Репрезентација Србије освојила је максималних шест бодова из три утакмице, па ће у осмини финала играти против последњепласиране екипе из Групе Д у којој се такмиче Италија, Немачка, Казахстан и Румунија.

У Групи Д ће се у току дана одиграти утакмице последњег, трећег кола. Прва је Италија са четири бода, по два имају Немачка и Казахстан, док је Румунија без бодова.

У Групи Ц данас играју још Мађарска и Аустралија, екипе које су у прве две утакмице сакупиле по два бода. Кина је без бодова.

Најефикаснији у екипи Србије био је Стефан Митровић са четири гола, а Душко Пијетловић постигао је три гола. У екипи Кине Нинг Пан и Чунгсјинг Лијанг постигли су по два гола.

На почетку прве четвртине играло се гол за гол, али је Србија преко Живка Гоцића и Андрије Прлаиновића успела да дође до два гола предности - 4:2. Душан Мандић је након тога пропустио прилику да из петерца увећа предност, што су Кинези казнили и преко Лијанга смањили заостатак.

Ватерполисти Кине су добро играли у другој четвртини, преко Ниасјанга Лијанга смањили су на 5:6, али су изабраници Дејана Савића у завршници добро играли у одбрани и преко Митровића и Пијетловића стекли три гола предности уочи другог полувремена - 8:5.

Србија је у наставку доминирала добром игром у одбрани и сигурном игром у нападу, а Слободан Никић је донео највећу предност од шест голова -11:5. Кинези су успели да смање заостатак, али је Пијетловић вратио Србији пет голова предности уочи почетка четврте четвртине.

Ватерполисти Србије су у последњој деоници сигурно играли и чували предност, головима Митровића, Пијетловића и Милоша ћука, а кинески голман их је добрим одбранама спречио да остваре убедљивију победу.

Утакмице осмине финала играју се у недељу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи